Årets sista inlägg!

Nu är det endast 26 minuter kvar på det här året som jag såklart tycker har varit helt fantastiskt eftersom då kom vår lilla skatt till oss och det är det största som hänt mig och jag älskar henne över allt.

Hon sitter precis brevid här och drar mig i kjolen, vaknade till hur pigg som helst och ville också vara med vid tolv slaget... hon känner nog på sig att det är något alldeles extra.

Så nu passar jag på att återigen önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år!

Dagen börjades med hotell frukost på Knaust, den var verkligen bara sådär idag... jätte tråkigt! Men men, så är det ibland. Efter frukost åkte vi hem till Eva & Mattias nya lägenhet för lite glögg och kaffe och några av tjejerna tog även prommis så fick hjärtat sova en stund.

Begav oss sedan hem en snabbis för att packa en liten väska för kvällen och sen ut på Alnö där vi befinner oss nu och där kvällen ska firas. Vi har precis avslutat lite tävlingar i form av bla skidskytte... jätte roligt :) Sedan blev det lite små tävlingar inomhus, bla fick jag och M tävla i ett iq test om vem som är smartast, gissa vem som vann ;) Jaa helt rätt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och svida om till kvälls stassen, blir min svarta jeans klänning... inget jätte speciellt men den funkar bra. Så med dom orden vill jag önska er alla som läser en alldeles FAB kväll och ett GOTT NYTT ÅR så "ses" vi imorgon igen!


Sådär...

Den var verkligen sådär filmen... några skratt nån gång ibland bjöd den på men det är nog ingen film jag kan rekomendera.

Nu ligger jag i sängen och ögonlocken känns väldigt tung så nu ska jag säga godnatt så jag är pigg imorgon på självaste nyårsafton som börjar med hotell frulle på Knaust.

God natt och dröm sött!

Film

Här har vi precis avnjutit en god middag bestående av kycklingfilé, klyftpotatis och sås med en god sallad med avokado och cashew nötter, mumma! Hjärtat sover nu och jag håller på att göra torskgratäng i ugnen som jag ska frysa in i barnmatsburkar till henne, perfekt att ha hemma och bara mosa ner lite potatis... hon älskar det :)

M åkte precis och hyrde film som vi ska se, jag tror att det blir "På smällen" hört att man uppskattar den som småbarnsförälder så vi får väl se.

Nu är det näst sista kvällen på 2007!

Härlig promenad

Bestämde mig för att direkt på förmiddan gå ut på en lång promenad tillsammans med Felicia då hon skulle sova så kan jag jobba i eftermiddag istället. Och det var ett jätte bra val av mig för vilket härligt väder det var ute, endast någon minusgrad och solen lyste, kändes som jag skulle kunna gått i timtal men hjärtat blev lite hungrig så då var det bara att styra vagnen hemöver.

Nu sover hjärtat igen och jag ska göra lite sen lunch till mig och M, blir en lättare eftersom de blev så sent. Kycklingkorv med grovt korvbröd... men det är inte illa :)

Vi

Jag och hjärtat påväg ut på promenad i solen

Näst sista dagen på året!

Godmorgon alla härliga människor! Idag vaknade hjärtat strax före halv nio, jag gillar verkligen den här nya morgonrutinen :) Men inatt var hon faktiskt vaken en gång vid tre tiden och gick inte att trösta och när jag väl bar över hon till vår säng märkte jag att pyjamasen var alldeles blöt och blöjan överfull så efter en ny torr blöja somnade hon om mellan oss.

Nu är det snart gröt dags här och sen ska jag göra mig klar för dagen så fort som möjligt, vill hinna mycket idag. Ska försöka jobba en stund och tror även att jag ska ta en sväng ner på Ego för att träna i em... nu ska julmaten bort ;)

I Garderoben

Felicia älskar att riva ut allt som finns inne i garderoben, kan sitta jätte länge för sig själv... Tar plagg för plagg och river ut på golvet :)

Menyn är klar

För några timmar sen slöt vi upp tillsammans med våra vänner vi ska fira nyår med för att tillsammans bestämma en meny till på nyårsafton. Tror det blev en väldigt bra faktiskt, längtar redan efter att få smaka :) Förrätten blir gräslökspannacotta med löjrom, varmrätt blir oxfilé som är flamberad med enbär och fläder och till efterrätt blir det apelsinglass med sås av vit choklad.... lät det inte gott så säg?!

Nu pågår badning och nattning av hjärtat och sen väntar vi på att samma gäng vi ska fira nyår med stormar in här hemma... Vi har beställt mat alla från Pizza Playa och sen blir det film. En helt perfekt lugn och skön lördags kväll med våra vänner :)


Godmorgon lördag!

Vilken härlig lördags morgon som börjar med att vi ÄNTLIGEN får lite snö. Förmodligen lär den väl inte stanna då de inte är minus grader... Skulle så gärna vilja ta ut hjärtat och åka lite pulka nu när hon fick en pulka i julklapp men vi får nog vänta lite till och hoppas på snö snart.

Här har vi annars precis ätit frukost tillsammans hela familjen. Felicia som varit ganska liten i maten har blivit helt galen de sista dagarna, på morgonen nu äter hon två portioner gröt... så roligt att se! M stack precis iväg och tränade så jag ska passa på att göra mig ordning för dagen här så vi kan hitta på något när han kommer hem.

Hoppas ni får en FAB lördag!

Bus

Hjärtat busade med M i sängen så luggen for på sne ;)

Så trött!

Vet inte varför jag är så otroligt trött nu på kvällarna... får sova väldigt bra nu på nätterna för hjärtat sover från ca 19 på kvällen till strax före sex på morgonen, då är det välling som gäller och sen somnar hon om framåt 8-9 tiden, så hur kan jag vara så trött?!

Jag och M ska iaf nu krypa ner och kolla på tv i sängen, då kan man bara somna in när man känner att man vill... super skönt! Sov gott alla och hoppas ni tagit vara på dagen!

Hudvård och byxor

Tog en prommis ner på stan med Felicia på förmiddan, M skulle på möte med Drakborgen så då passade vi på med lite shopping. Fick en del presentkort i julklapp på saker jag behövde, hur bra som hellst :) Började på Marielles där jag köpte lite nya produkter, äntligen! Mina gamla har varit slut alldeles för länge och känns helt underbart att få nytt igen. Sedan blev det MQ där jag hittade ett par nya byxor, perfekta att ha och jobba i. Sen ringde M och ville luncha så då gick vi på Charm med mamma och pappa och åt tacotallrik. Försökte återigen att få Felicia att äta en burk köpmat men hon vägrade så det är bara att ge upp och inse fakta, jag har ett gormet barn som bara äter hemlagat :)

Nu ska jag toksöka efter pappas nycklar som på något konstigt sätt försvann när jag skulle ner på stan, plockade upp dom för att ta med dom när jag skulle gå men vad hände med dom sen?! Otroligt jobbigt och irriterande, inget roligt att tappa bort andras nycklar :(

Juldagen!

På juldagen så åkte jag och hjärtat upp till Härnösand igen vid lunchtid där vi först åkte och tittade på morbror Marcus som spelade hockey match... dom spelade mot alla gamla hemvändare en årlig traditionell match som alltid går på juldagen. Matchen blev hjärtats första hockey match och jag tror hon tyckte det var lite roligt :)

Efter machen bar det av till min farmor och farfar för lite julmiddag och sen skyndade jag mig hem för att duscha och göra mig ordning för på kvällen var det utgång med tjejerna. Hjärtat fick var hemma med mormor & morfar men hon sov redan när jag åkte...

Vi träffades hemma hos Linda där de blev vindrickande och en massar surr.... Jag är så glad att jag har så fina vänner, det är allt jag tänker säga här, ni som vet vad jag menar.... ni kan ta åt er :) Sedan gav vi oss ner till Logen där det också är en arrangerad traditionell hemvändarfest varje år, jag hade jätte kul hela kvällen och den var alldeles lagom :)

Fia

Nyförlovade Fia :)

Emma och Linda

Emma & Linda

Tjejerna!

Flickorna :)

Vår jul!

Nu är julhelgen 2007 i princip över... konstigt vad fort det hela tar slut egentligen. Vår julafton blev alldeles sådär lagom och jätte bra trots inte riktigt som vi tänkt oss. Vi skulle fira julafton hos M:s syster med familj och mina föräldrar och bror skulle också komma dit. Kvällen innan julafton ringer M:s syster och säger att dom ligger i magsjuka... åhh vad tråkigt men allt ordnade sig och vi tog med oss Mårtens mamma och åkte till Härnösand till min faster med familj. Felicia var väldigt reserverad mot tomten men det kom inte en enda tår, han fick nästan en kram av henne men inte riktigt för då blev det lite otäckt :)

Hjärtat fick så mycket fina julklappar så jag passar på att säga ett stort TACK till alla för såå fina saker. Tyvärr så är hon lite för liten för att förstå så mycket men några julklappar fastnade hon direkt för, bland annat en docka och traktorn såklart :)

Julaftonsmorgon

Felicia öppnar paket på julaftonsmorgon


Årets julkort

Årets julkort!

Julafton

Hjärtat finklädd på julafton

Julafton

Försöker tjuvöppna ett paket :)

Hektiska dagar!

Ja som ni märker så har det varit lite glest mellan uppdateringarna, men jag hinner inte riktigt med mig tyvärr och då har jag för tillfället fått prioritera bort bloggandet, men jag ska bli bättre på att försöka klämma in det. Vill ju försöka hinna träffa släkt och vänner och byta julklappar och sen ska det även fixas här hemma. Idag har jag slagit in julklappar så fingrarna nästan blöder och jag har fortfarande kvar lite småfix med några... kan inte säga så mycket mer ;) Ser så mysigt ut under granen nu när alla klapparna ligger där....

Vår "lilla julafton" blev flyttad till igår för då slapp vi stressa så mycket, så igår åt vi lite julmat här hemma, klädde granen och slog in några klappar. Så imorse när hjärtat vaknade stod granen färdig och det första hon gör är att peka på granen och säga "titta". Titta är sessans nya ord som hon har lärt sig och det säger hon åt ALLT nu, när vi går igenom ett rum så pekar hon på allt hon hinner med och säger "titta"... sötnosen min :)

Julstrumpan hänger färdig på hennes rum med en liten julklapp som hon ska få öppna imorgon bitti och imorgon ska jag ta MASSOR med kort som jag naturligtvis visar här sen. Hoppas ni alla nu har en alldeles UNDERBAR dan för dopparedagen kväll med massor av myys.

GOD JUL till er alla från mig!

Godmorgon fredag!

Tänk, nu är det sista fredagen innan julafton... det betyder att det är dan före dan före dan före dopparedagen, myssigt :) Vi ska vara hos M:s syster med hans släkt och även mina föräldrar och bror kommer, älskar när man är många på julafton, precis som de ska vara :) Ska bli så roligt att se hur hjärtat reagerar på tomten också, hon är ju inne i en period då hon blir väldigt rädd för mycket så risken är nog ganska stor...

Hjärtat sover nu i sin säng och jag håller på att plockar och städar, vill att det ska vara riktigt fint nu inför julafton och helgen. Ikväll ska vi äta lite jultallrik här hemma och klä granen och slå in julklappar, en riktigt mysig julkväll för oss själva. Men nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen för jag och sessan ska ner på stan och fixa klart alla julklappar.

Ofrivillig frånvaro

Vårt internet har inte fungerat här hemma på länge så därav varför jag inte uppdaterat bloggen något. Drar väl lite snabbt vad som hänt under veckan... Felicia fortsatte kräkas efter mitt förra inlägg och på fredag kväll så fick vi åka in med henne för att kolla så hon inte höll på att bli uttorkad, men det var hon inte som tur var så efter sex timmar på akuten fick vi äntligen åka hem igen. Hon är fortfarande sliten sen hon var sjuk men hon är på god väg att återhämta sig. Jag och M åkte också dit på magsjukan och det var inte det lättaste att vara mamma när man själv mådde pyton, men som tur var så har jag helt UNDERBARA föräldrar som kom hit och var hela dagen och hjälpte till med både det ena och andra. Kan inte sätta ord på hur mycket jag uppskattar er två!

I veckan har jag och hjärtat varit några dagar i Härnösand, för i tisdags var det jullunch och igår så jobbade jag. Felicia var med mormor hela dagen igår och det hade gått helt super, inte gråtit en endaste tår. Känns jätte skönt! Idag har vi varit ute i Birsta några timmar för att köpa lite saker till julklapparna, helt galet billigt med julsaker på Ikea... jag köpte en hel påse med olika saker, julgranskulor, paketpåsar, kort, dekorationer till paketen och det blev 38 kr!!!! Galet :)


Lussekatter och julmusik!

Här försöker vi fira lucia så gott det går men status på Felicia är ungefär de samma, men nyss satt hon en stund och lekte på sitt rum så det går nog åt rätt håll iaf :) Hon är så söt att titta på när det är någon leksak som spelar en melodi för då dansar hon med hela kroppen... hon gör det nu så fort hon hör musik någonstans, jag bara smälter när jag ser det.

Hon har även lärt sig ett nytt ord vilket är "ada" och betyder "ajaj", varje gång hon kryper fram till stereon vilken hon nu vet att hon inte får röra så tittar hon på mig frågande och säger "ada?" och IBLAND kryper hon snällt därifrån, ibland inte...

Nu lyssnar jag och hjärtat på julmusik och jag värmde precis en hembakt lussekatt så lite jul och luciakänsla får man allt :)


Känsliga läsare varnas!

Tyvärr så bara någon timme efter mitt sista inlägg igår så kräktes hjärtat igen men det var iaf sista gången, men hon var väldigt hängig hela dagen och sov mycket. Försökte få i henne så mycket vatten och vätskeersättning jag bara kunde men det är inte det lättaste... Hon drack dock lite välling innan hon somnade och sov väldigt bra inatt, imorse drack hon en hel flaska välling och verkade riktigt hungrig.

När hon sedan vaknat och satt i mitt knä så hörde jag hur det bubblade till där bak så jag insåg ganska snabbt att jag bör nog flytta mig från soffan. Satte henne på golvet i sitt rum och mycket riktigt när jag kom tillbaka så var hela hennes nederdel på pyjamasen alldeles gul... jag höll på att dööö! Det var bara ner i badkaret med henne och där i badvattnet kom det några omgångar till!! Såå nu har man fått känna på hur det är att ta rätt på magsjuka på allvar... men det är så de ska vara att vara mamma ;)

Hon är iaf lite piggare idag mitt hjärta men fortfarande hängig, vi fick hoppa luciafirandet vi skulle på idag och stanna hemma och mysa istället bara vi två :)

Status

Hjärtat har fortfarande inte kräkts något mer, jätte skönt! Hon är dock väldigt hängig och vill sova mest, har även lite feber... Har ingen aptit utan vill bara äta kex och dricka vatten, men såå bra att hon vill dricka så behöver jag inte oroa mig att hon inte får i sig tillräckligt med vätska. Nu sover hon och när hon vaknar ska jag se om hon kanske vill ha en flaska majsvälling, bra för magen!

Allt är upptvättat och klart nu iaf och nu städar jag och kokar flaskor och nappar medans hon sover, måste storstäda lgh nu så alla bakterier försvinner!

Sjuk sessa!

Igår gick jag och la mig toksent för att vara mig :) Klockan stod på halv tolv när jag kröp ner i sängen, men jag fick så starkt kaffe hos Flisan så jag var super pigg när jag kom hem... fnissar! Strax efter tolv vaknar jag av att hjärtat börjar gråta massor inne på sitt rum, jag går dit och ska ge henne nappen och känner till min fasa, det luktar spya! Hjärtat hade kräkts ner hela sängen och hela sin pyjamas och luktade inte gott.... Magsjukan härjar ju som bara den runt i vår vänskapskrets så det var väl bara en tidsfråga. Vi lyfte över hon till vår säng och la henne på en handduk... gick inte lång stund förrän hon började hulka och samtidigt som hon grät så kräktes hon igen, mitt lilla hjärta. Man känner sig så hjälplös och önskar man fick vara sjuk istället för dom.

Hon har sen dess inte kräkts något mera men har gjort några antydningar ibland men inget har kommit. Hon är väldigt trött och hängig, lutar sig mot det mesta hon kommer åt. Ska försöka få i henne mycket vätska under dagen och nu ska jag gå ner till tvättstugan och hoppas det är en vänlig själ som har bokat så kanske jag bara kan få tvätta upp hennes sängkläder...


Bakdag!

Idag har vi bakat för hela slanten, både lussekatter och saffransbullar med mandelmassa i. Var ett helt projekt att baka med tre barn och två stycken som kräver rätt mycket uppmärksamhet plus att däremellan ska det sovas, ätas och bytas på :) Som pricken över i hade jag även tvättstugan som jag fick hålla på att springa emellan till... men ska det vara så ska de va ordentligt :)

När Irma & Vicky hade åkt så la Astrid, jag och Felicia oss på vår säng och vilade och tittade lite på tv, då vänder sig Astrid 4 år till mig och säger " det här var en jobbig dag det" ville bara gapskratta och krama om henne men jag blev ju tvungen att inte visa hur roligt det var så jag nickade och höll med :)

Nu står en ny kaka i ugnen för ikväll är det Desperate kväll hos Flisan och hon är inte så jätte förtjust i bakning så jag fixar det åt dig Flisan ;)

Vår dag!

Blev inget hos Marielle för mig ikväll, M hann inte hem från jobbet i tid... jätte tråkigt men men, så är det ibland. Vad är väl en bal på slottet som jag läste på en blogg häromdagen :) M verkade inte så super social när han kom hem så jag packade ihop en väska så jag och hjärtat åkte och myste med Vicky & Irma istället, underbara vän :)

Annars idag så tog jag, sessa, kusin Astrid och farmor en promenad ner på stan på em där vi lunchade/fikade på Bakgården, jätte mysigt :) Var även och inhandlade klänningen till juldagen så nu är det klart, nu återstår bara resten, men biljett är fixad nu iaf!

Imorgon förmiddag kommer Vicky & Irma hit och vi ska baka lussebullar hela fm, Astrid kanske också kommer och hjälper till på ett hörn... myyys! Jag och hjärtat fick en present av mamma & pappa/mormor & morfar igår... en julskiva, med Agneta & Linda, jag älskade den när jag var liten, TACK!

Julkort

Vi försökte knäppa julkort i helgen, var sådär lätt kan man säga :) Tomten var mycket intressantare än att titta in i kameran ;)

Ursäkta min frånvaro!

Jaa det ska aldrig hända igen ;) Har bara helt enkelt inte hittat någon inspiration att blogga i helgen och sen har dagarna bara sprungit iväg men nu är jag tillbaka, "fit for fight! ;) Eller egentligen inte, har ont i huvudet och halsen och känner mig allmänt hängig men det får gå ändå :)

Idag tror jag att jag ska springa ner och köpa en klänning som jag hittade i lördags, tänkte att jag skulle ha den när jag går ut på juldagen, får komplettera med lite smycken senare :)  Sen ikväll ska jag på någon "skönhetskväll" hos Marielles, lite tips om sminkning och lite erbjudanden och sånt... bara girls!

Smycken!

Ikväll följde jag med Vicky på smyckesparty, åhh så mycket fina smycken det fanns... tänk om man fick handla hur mkt man ville :) Jag hittade ett jätte fint hänge som gick åt rosa... oväntat, jag vet ;) Tänkte själv ha ett party till våren så då får dom som vill komma :)

Hjärtat stannade hemma med papputen och det hade gått huur bra som helst, hon somnade direkt han la ner henne i sängen, precis som det ska va ;) Och det ska hennes mamma göra nu också för jag är super trött, lovar att blogga lite mer imorgon!

Sov gott alla där ute!

Godmorgon!

Blev inget bloggat igår, I'm sorry... var inte riktigt på humör, visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Var en sån dag när jag bara grejjade på här hemma och sen var jag ut till Birsta en sväng där jag fick en lunch date med Camilla och lite sällskap av henne sen Birsta City, jätte trevligt!

Vi fick äntligen tillbaka vår bil också som bara "dog" i lördags när vi var ute i Birsta så vi fick ringa efter bärgare och ta hyrbil... de ska va lite action ibland oxå ;)

Nu somnade precis mitt hjärta här och någonting var inte bra för hon var helt hysterisk sista halvtimmen och det enda som var bra var om jag gick omkring och bar på henne, fick inte ens sätta mig ner... nu ligger hon alldeles svettig och utmattad i sängen, lilla stackare...

Ska skynda mig att fixa ordning mig nu och plocka undan lite här för hjärtat har dragit fram allt som går till morgonen ;)

Utsövd sessa

Idag var hjärtat jätte trött efter kyrkis tror jag för hon sov nästan tre timmar ute och det har aldrig hänt! Men hon vaknade också upp på världens bästa humör så nu har vi lekt en liten stund inne på hennes rum och tränat att gå lite med lära gå vagnen... Nu kryper hon runt mina ben här och vill att jag ska leka mera :)

Sötnosen... hon är så gullig nu när hon vaknar inne på sitt rum, först vänder hon sig till tomten i fönstret och vinkar till honom och sen snor hon runt till ängeln på väggen och vinkar till den, min lilla skatt vad mamma älskar dig!

Lek!

Sötnosen!

godmorgon tisdag

Här tog vi sovmorgon imorse, super skönt! Felicia somnade om direkt efter vällingen och sen vaknade vi alla tre vid kvart i åtta... oops, det innebar att Mårten försov sig ;)

Nu är vi alldeles strax klara här och ska ge oss iväg till Kyrkis där vi ska träffa Theresa & Folke, var såå längesen så de ska bli super kul!

trött...

Ligger i sängen nu och har skickat lite mail och fixat lite saker som behövde göras. M ligger och kollar på Prison Break och jag känner att jag håller på att somna :) Hjärtat hostar som bara den inne i sin säng, jag hoppas att det bara är något övergående...

Min darling fick så mycket fina "adventspresenter" av sin mormor & morfar igår, måste visa med bilder imorgon för det var såå fint.

Imorgon är det Desperate kväll hemma hos mig, så tjejer... ni som vill komma så är det öppet här för er imorgon kväll :)

Nu...

Vi har varit borta på en riktigt heldags playdate så därav min frånvaro :) Vi har varit hos våra favoriter Vicky & Irma och bara myst och lekt hela dagen.... Vi tog en riktigt långpromenad och hämtade granris i skogen och sen hem och pysslade ihop två kransar, tur man har Vicky som är så pysslig av sig så kransarna blev såå fina :)

Nu har M precis gjort middag och badat Felicia, vilket lyx för mig! Så jag ska göra lite välling till henne nu och sen ska jag fixa lite med min krans och lite annat smått och gott här hemma :) Jag skriver mer om en stund!

Första advent!

Idag är dagen då vi ska tända första ljuset i adventsljusstaken, men vet ni vad... jag som älskar den här tiden, jag hittar inte min adventsljusstake, skandal! Vi flyttade ju vid den här tiden ifjol och den måste hamnat i fel låda för den ligger inte i min jullåda iaf, typiskt. Men men, då får jag en anledning att köpa en ny som jag pratat om ett tag, vill jätte gärna köpa Brukas vita ljusstake, tyckte den var såå fin så det blir kanske den :)

Kvällen igår blev jätte trevlig med glögg, vin, ostar, kex och lite sällskapsspel. Tyvärr gick det inte så bra för mig och Flisan, men bättre lycka nästa gång kanske :)

Nu sover hjärtat sin "nap" och M sover sin också... ler. Han mår inte så bra idag och det beror INTE på gårdagen för er som trodde de ;) Han har väldigt ont i magen och känner sig matt, hoppas de går över snart. Nu ska jag skynda mig att fixa som vanligt vid den här tiden när sessan sover....

Godmorgon December!

Nu är det December och exakt 24 dagar kvar till julafton... åhh så myssigt! Men redan imorgon är det advent och julen smyger sig sakta på, jag riktigt ÄLSKAR det. M åkte och tränade tidigt imorse så jag och hjärtat tände lite ljus, satte på julmusik och åt frukost tillsammans, myys. Nu sover hjärtat och jag ska passa på att fixa lite här och göra ordning mig själv.

Berättar mer senare om min dag igår, varför jag inte skrev och allt sånt... :)

Ikväll är vi bjuden på Adventsmys ute hos Niklas som han och Helena har ordnat, ska bli jätte trevligt!

RSS 2.0