Gott nytt 2009!

Tänkte att jag skulle försöka göra en summering av året 2008, ett år som varit väldigt turbulent och händelserikt och jag måste nog erkänna att det varit mitt tyngsta och jobbigaste år jag upplevt. Men jag kan stolt säga att jag kommit ur det som en starkare människa än vad jag själv visste att jag var. Jag har fått inse att ensam är stark och att vill man så går det... och jag har på inte ens ett år byggt upp ett nytt hem och "nytt liv" som jag känner att jag börjar hitta mig själv i och är på god väg att börja må bra igen. Jag har fått underbara stunder med min lilla skatt som under detta år växt och blivit en tuff liten tjej med ett otroligt ordförråd. Året avslutades för hennes del med att bli en liten sångfågel, och när året är slut så sitter nog hela texten till "Bä bä vita lamm" Mamma är så stolt och tycker du är så duktig!

Men utöver det så har vi hunnit med en hel del saker under 2008 som varit väldigt roliga, våren började som sagt tråkigt med en jobbig tid då jag och M flyttade från varandra och jag tog beslutet att flytta tillbaka till Härnösand. Jag och mitt hjärta hittade ett jätte mysigt litet radhus som vi trivs väldigt väldigt bra i. Försommaren inleddes med en härlig resa till solen och Zakynthos med min familj.

Min sommar bestod av mycket tid att fixa här hemma, vara med Felicia men också att träffa och lära känna helt underbara "nygamla" vänner här hemma och det blev en så mycket roligare sommar än vad jag under våren trodde var möjligt. Det var mycket fest, resor och skratt med underbara vänner =)

Hösten inleddes med att Felicia fick dagisplats och började på dagis, något hon kom att ÄLSKA och pratar nästan dagligen om sina nya vänner och fröknar, otroligt skönt för mamman =) Jag fick börja jobba igen vilket jag älskar och det blev en rätt så turbulent höst på jobbet också med mycket slit, men några månader som jag lärde mig otroligt mycket av och som jag ser tillbaka på som väldigt utvecklande. Året slutade dessutom på jobbet med att jag blev erbjuden en ny tjänst och som jag med stor nyfikenhet börjar på när det nya året inleds =)

Jag vill säga stort TACK till främst mina föräldrar, min släkt och mina UNDERBARA vänner jag fått det här året. Ni har gjort att det varit möjligt för mig att komma dit jag är idag och jag är så otroligt tacksam. Utan er hade det aldrig gått. Jag älskar er alla!

♥ Kramar Anna ♥


Tisdag!!

Åhh så skönt jag sovit inatt, behövde verkligen en natt med sömn rakt igenom och inte bli väckt av en liten skrotunge =) Känner mig som en ny människa och sitter här och söker låtar till en nyårsskiva, känner små ryckningar i kroppen =) Imorgon har vårt radarpar Bruno & Berra styrt upp en nyårsfest, bokat lokal och fixat... temat är Bond! Tror det kommer bli såå roligt.

Finaste Johanna & Mattias är ÄNTLIGEN hemma i stan igen, mina nyförlovade vänner =) Dom är så söta så =) Jag var hos dom och myste hela kvällen igår, är så glad att jag har så fina vänner. Ska sätta igång och göra mig ordning nu för sen ska jag möta upp dessa två igen för lite ärenden och fix inför morgondagen.

♥ Kramar Anna ♥

Utelek...

Här har vi varit ute en stund och lekt i snön, gått en liten promenad och bakat snökakor. Blev dock inte så lång stund för Felicia tyckte det var lite kallt så nu är vi inne igen =)

Hjärtat leker med sin docka och jag ska göra lite spagetti & köttfärssås till lunch, är så sugen på pasta efter all julmat man ätit.



Först är man jätte glad att leka ute i snön...



Allt är jätte spännande... =)



Men sen kan det vända rätt så fort om det inte går som man vill... =)

Godmorgon

Hjärtat väckte mig vid 07 idag och tyckte det var dags att kliva upp så det var bara att göra de =) Det positiva är att jag får desto mer tid med henne idag... Nu har vi hunnit med att äta frukost, leka lite kurragömma och läsa böcker så nu ska vi hoppa in i duschen och bli två fräscha tjejer =)



Om jag tittar ner... då syns jag inte va och då hittar inte mamma mig =)



Men jag är ju faktiskt häär =)

En jobbig vecka...

Imorgon ska jag skjutsa mitt lilla hjärta till M och hon ska stanna där tills på lördag, en vecka jag vetat om ett tag och fått kämpa med att förbereda mig för, allt för att jag överhuvudtaget ska klara av det. Jag vet att jag egentligen inte ska säga nått eftersom jag får ha henne så otroligt mycket här hemma hos mig, men för mig så är det jätte jobbigt och vi har aldrig varit borta från varann så länge min lilla skatt och jag... blir nästan lite tårögd bara jag skriver det. Vill självklart att hon ska få tid med sin pappa och jag unnar dom verkligen det, men det blir inte mindre jobbigt för mig för det...

Tror nästan hon kände det på sig ikväll då jag kramade på henne lite extra länge då hon skulle sova för då tittade hon på mig och sa "Kram mamma", hon gav mig en lång kram och tittade på igen och sa "Icia mammas hjärta", lilla lilla skatt vad jag älskar dig ♥


Härlig prommis!

Vi fick en riktigt härlig lång promenad i solen, som vi avslutade med lite hockey eftersom kusin Anton spelar cup nu i dagarna...Nu har jag försökt stöka undan lite mer här, orkade inte så mycket igår kväll =)

Vi har även hunnit med att dricka lite kaffe i hjärtats fina prinsesservis hon fick i julklapp och nu sitter hon och myser framför Lotta. Vi ska strax bege oss till Ica för lite handling och sen blir det ytterligare en hockeymatch innan vi återvänder hem. Felicia sitter i fåtöljen i skrivandets stund och säger " mer hockey" =)



Mamman över med sin kamera =)



Man måste ju göra sig fin innan man går på hockey =)



Full koncentration krävs...



Sköna söndag!

Efter en lite halvstökig natt då Felicia hade lite ont i magen så fick vi sovmorgon till kvart i nio iaf... Då ringde vi och bjöd in oss på frukost hos mamma & pappa för jag glömde totalt bort att handla igår och vi hade INGENTING hemma. Men nu är vi hemma igen och jag ska bara göra mig ordning lite snabbt så tänkte jag ge mig ut på en prommis så hjärtat får sova i vagnen. Vi har en underbar vinterdag här idag med ett par minusgrader och en blå himmel och sol, perfekt för en promenad =)

Mina första bilder...

Eftersom jag är en extremt nyfiken person *ler* så kunde jag inte låta bli att prova litegranna innan jag riktigt läst hur jag ska göra... Självklart läste jag lite så jag inte skulle förstöra kameran, men jag vill verkligen lära mig ordentligt så jag "utnyttjar" allt jag kan på kameran. Men här kommer mina första bilder, jag har lite kvar att lära *haha*




Prio ett!

Här hemma ser det ut som ett kaos så jag måste verkligen plocka undan, egentligen skulle jag behöva städa riktigt ordentligt men det tänker jag inte göra på en lördag kväll =) Vill egentligen bara sätta mig ner och lära mig min nya leksak men det finns knappt minsta yta kvar av golvet där det inte ligger en leksak så jag ska göra ett ryck och plocka undan här...

Hoppas ni har en riktigt mysig lördag kväll!


Till mig!

Åhh vad jag är glad nu =) Jag har varit och köpt en ny kamera, en liten julklapp till mig själv *tihiii*

En Nikon D80, digital system kamera, som jag ska öva på att fota nu så nu kan det bli mycket bilder här i bloggen, men jag kan ingenting nu så jag har lite jobb framför mig =)

Min kväll kommer bestå av att plugga Instruktionsböckerna som följde med kameran...



Bilden lånad från Google

Godmorgon lördag!

Här var det en BRA natt och mamman fick många timmars sömn, härlig start på dagen =) Felicia är lite snuvig och hostig, hoppas det inte blir så mycket värre... Här hemma ser det för övrigt ut som ett kaos med stora bokstäver för Felicia har dragit fram ALLA leksaker hon fick i julklapp =)

Nu ska vi åka iväg på ett litet "mission", är tillbaks på ett par timmar *hihi*



En busig och snorig prinsessa på sitt bästa humör =)

Lite bilder från julen!



Felicia sitter och myser med morbror Marcus kvällen innan julafton...



Felicia kör en "soft" julaftonsmorgon med en av julklapparna hon fick på morgonen =)



Vi väntar med spänning på vilka paket som tomten ska plocka fram...



Mycket paket blir de =)



En populär julklapp till hjärtat

Annandagen!

Så var julhelgen snart över, inte riktigt sant iof men det känns lite som så... Skönt att det är helt nu med ännu fler lediga dagar =) Vi firade julafton ute i Hästviken där vi har vår sommarstuga, jätte mysigt att vara där ute över jul och lilla pappsen hade gjort det såå fint med marschaller och facklor hela vägen upp till stugan. Både jag och hjärtat hade tydligen varit väldigt snälla för himmel så mycket vi fick, ska försöka fota och lägga ut senare.

Lite sliten är jag dock allt idag för igår var det hemvändarfest på Logen som vanligt här i Härnösand, lika roligt som vanligt men det känns idag, lite extra trött är jag allt =) Så jag tror jag ska parkera mig i soffan och titta på SATC filmen och bli sådär mysigt glad =)

Snart klar!

Idag har vi haft en jätte soft dag, super skönt =) Bjöd mamma på lite lunch och sen åkte jag och fixade Felicias sista julklapp så nu är hon klar och jag har bara en julklapp kvar att fixa, det får bli imorgon!

Annars så har vi spenderat eftermiddagen hos Linda & William tillsammans med Fia, vi sjöng sånger och tittade på film och myste med barnen och nu sover en slut Felicia på soffan =)

Jag ska fortsätta med lite julfix och städning och titta efter något gott recept på sillröra på nätet, förslag är välkommet =)

Godmorgon semester!

Jaa det är faktiskt nästan godmorgon för mig och jag har semester, kan det vara bättre =) Felicia startade vår lilla "julsemester" med att sova till strax före tio, kunde den börja bättre?!

Nu är det frukostdags här för oss!

Tror det kan bli kul!

Igår kväll blev det middag hemma hos Johanna & Mattias, en vanlig fredagkväll alltså =) Idag åker dom till Göteborg över jul, så idag var jag där och myste lite med dom och önskade dom God Jul.  Annars idag blev det en lunch på stan och lite fix och ikväll kommer min kära vän Jessica hit och vi ska mysa med lite middag och vin och ha lite "catch up" tid och sen blir det vidare på någon fest och sen ska vi ut och släppa loss på dansgolvet =) Tror det kan bli en riktig kanon kväll, många har kommit hem för att fira jul.

Nu hänger även min Mistel på plats, kanske jag kan få lite pussar då =) *blink blink*

Nu är det duschen som gäller och sen ska jag dra på mig party outfiten och göra lite mat till oss!

Torsdag!

Idag kunde hjärtat ÄNTLIGEN gå på dagis igen =) Tyckte nog att hon kanske var lite tröttare än vanligt men eftersom hon nu ska vara ledig i nästan tre veckor så fick hon gå dit och leka med sina kompisar idag. Var bra för mig också att jag fick jobba bort lite. Imorgon ska jag försöka jobba länge så jag kanske kan få julledigt med lte ro i kroppen, får se hur det går =/

Idag har jag lämnat min lilla skatt hos M, känns jätte tomt nu när jag varit hemma med henne så mycket. Men hon längtade efter sin pappa nu så det var bra för henne. Jag var och åt lite mat och surrade med Vicky efter och det kändes som det var huur länge sen som helst, vi hade så mycket att prata om så vips så stängde stället och vi blev tvungen att gå, men så mysigt det var =) Avslutade sedan kvällen med lite kaffe hos Johanna och Mattias och ännu mera surr, tror jag var "kaffehög" =) Nu ska jag titta på Bonde söker fru för jag missade halva avsnittet och sen är det sängen!

Natti natti

Trött, förvirrad, stressad...??

Svar JA på allt tror jag.... kastade precis strumporna i toaletten istället för tvättkorgen =/

"Uscha buscha" som Felicia skulle sagt =)

Nu hamnar ni på bloggen tjejer =)

Jag har fått lite efterfrågan på bilder från vår SATC fest vi hade för några helger sen, den blev såå lyckad och jag hade tok roligt. Tack tjejer för en super kväll och jag ser fram emot festen i februari Pernilla =)

Nu kommer jag få begära skyddad identitet efter jag lagt ut dom här bilderna... =)



Efter lite SATC film så är middagen serverad, Johanna och jag stod för paj =) Är fortfarande väldigt tomt på mina väggar för jag har inte kommit på vad jag vill ha där, någon som har nått tips?



Johanna, Pernilla och Emma =)



Svamp-Bob, vi kommer sakna dig när du flyttar från oss. Du får LOVA att komma och festa med oss i februari =)



Moi =)



Linda och Annika.... men av de super GODA drinkarna vår drinkexpert gjorde åt oss =)




Godmorgon onsdag!

Här var det feberfritt även den här morgonen så jag hoppas verkligen det håller i sig idag. Idag fick vi lite sovmorgon, vi vaknade av att pappa stog och knackade på dörren strax efter åtta, han kom för att hjälpa mig att bära ner lite saker till förrådet och ta upp granen, så idag ska jag och Felicia klä granen här hemma, myys!

Nu har vi precis duschat tillsammans och hjärtat sitter och softar i fåtöljen framför pippi så jag ska passa på med lite mama fix =)

Ha en bra dag!

Pyssel

Någonstans långt därinne bor en liten "pysselådra" även i mig, men man kan få leta med ljus och lykta efter den =) Men ikväll har jag ÄNTLIGEN tagit tag i mitt lilla pyssel projekt som jag påbörjade för längesedan i Felicias rum... men nu är det snart klart och bildbevis kommer =)

Nu tror jag snart att det är natten här på Grönkulla för Felicia verkar sova väldigt oroligt, har redan vaknat flera gånger och varit lessen så det är bäst jag går och lägger mig om de inte blir så mycket sömn inatt...

Gonatti på er kära läsare!

Åh nej!

Felicia har varit så himla pigg hela dagen, men ikväll när vi var iväg och åt så märktes det på henne att hon inte var sig lik... så jag tog febern när vi kom hem igen och den visade 38,3. Lilla hjärtat du som så gärna ville leka med barnen imorgon, och mamman behövde jobba... bokslutstider och stressigt på jobbet är ingen bra kombination med VAB. Men nu vill jag bara att hon ska få bli frisk och inte behöva dras med den här dumma febern nått mera...

Nu sover hon gott i sin säng efter lite alvedon och kramar =)

Hemma!

Nu är vi hemma efter det andra mötet, som varade nästan hela eftermiddagen *phu* Hjärtat blev lite less men jag måste säga att hon skötte sig exemplariskt min lilla skatt =) Trots att jag egentligen inte hade "tid" att vara hemma den här veckan, och jag tycker synd om Felicia som varit sjuk har det varit såå mysigt att få vara hemma med henne några dagar, och snart är det jul och då får vi vara hemma och mysa ännu mera =)

Nu vill jag bara att hon ska börja äta, hon åt varken middag igår eller lunch idag =/ Men när jag frågade nyss vad hon var sugen på så svarade hon "pripps" vilket är strips =) Så vi kanske åker iväg och äter det till middag för nu får hon äta vad hon vill bara hon äter...


Feberfri

Idag är hjärtat feberfri, skönt! Men hon fick vara hemma idag också så imorgon blir de dagis igen, hon längtar efter "barnen" som hon säger =) Eftersom hon är så pigg har vi hunnit vara på ett möte på mitt jobb på morgonen och vi ska på ett till på eftermiddagen. Hon har fortfarande inte så mycket matlust men de kommer väl, huvudsaken att hon dricker..

Jag förstår inte vad som är fel men jag kan inte se mitt sista inlägg jag skrev igår, ändå har jag rensat allt sånt som man ska göra =) Någon som har något tips?

Trötter...

Jag vet, det är inte jag som är sjuk så jag ska inte gnälla =) Men det blev inte så många timmars sammanhängande sömn inatt då Felicia sov väldigt oroligt pga febern och vaknade dessutom några gånger för att hon var törstig. Hon har faktiskt varit väldigt "snäll" idag trots att hon haft så hög feber, men emellanåt är gnällfaktorn väldigt hög och till en början gör man allt man kan för att hon ska vara nöjd, tills man tillslut ger upp och inser att ingenting blir bra =) Febern är fortfarande hög så vi blir hemma imorgon också, jag hoppas att hon är feberfri då hon vaknar...

Fick lite gjort här hemma idag men absolut inte så mycket som jag hade hoppats på men det kommer en ny dag imorgon =) Nu väntar soffan och godisskålen, vad hände med mitt nya liv?!

Soft morgon

Här hemma softar vi på med lite tända ljus, hjärtat hade 38,8 när hon var nyvaken så vi blir nog hemma både idag och imorgon verkar det som. Hon sitter just nu och myser under filten i fåtöljen och tittar på film, och jag har precis fått i mig lite fil och nu väntar kaffet =)

Ska försöka hinna fixa lite här hemma idag när jag ändå är hemma, men med sjukt barn så får vi se vad jag hinner...

VAB imorgon

Här hemma är det en liten sessa som inte är särskilt pigg alls, vi tog oss iväg på julmarknaden idag men hon har sovit sig genom nästan hela dagen... När vi kom hem från marknaden var hon jätte varm, måste skaffa mig en örontermometer för hon hatar verkligen stjärttermometern som vi har. Lyckades iaf ta febern nu på kvällen och då verkade fortfarande alvedonen och hon var inte i närheten av lika varm som på em, och då visade den 38,5 så vad den var på em vill jag knappt tänka på. Hon somnade utmattad i mitt knä nu ikväll så imorgon får vi vara hemma och vila hela dagen. En högst olämplig dag för mig att vara hemma på då jag har super mycket på jobbet den här veckan, men så är det ibland...

Nu tror jag att jag ska sätta mig i soffan och lyxa till det med lite chips =)



En söt liten tomtetjej med luvan på sne i sitt första luciatåg =)



Åker brandbil som Morfar...



Dans runt granen på julfesten var riktigt uppskattat =)



Åhh så roligt de var med dans...



Och sist men inte minst så vågade jag tillslut ta emot paket av tomten =)

3:e advent

Vi hade en jätte mysig dag igår, började med en sväng på stan med mamma, ville försöka hitta någon klänning till Felicia som hon kan ha på julafton. Ville hitta en som inte var så "julig" för som ifjol användes klänningen endast på julafton och de är lite onödigt. Men jag hittade iaf en jätte fin mörkblå jeansklänning på Lindex, så den fick det bli. Då kunde hon även ha den på julfesten =)

På julfesten var det fika, dans runt granen och tomten kom på skoter med paket till barnen. Felicia blev först jätte rädd för tomten och vill inte alls vara i närheten, men det slutade med att hon själv tog emot paketet. Kvällen avslutades med inflyttningsmiddag hos Matte, jag blev inte kvar så länge eftersom jag hade med mig Felicia men det var jätte trevligt och super god mat =)

Nu verkar tyvärr hjärtat lite krasslig och hängig, hon sov till halv nio imorse och efter det har hon bara legat i soffan under filten och tittat på film och nu sover hon igen också ser jag... Hmm vi som hade tänkt att gå på julmarknad idag, vi får se hur dagen utvecklar sig.

Godmorgon lucia

Här har vi varit vaken sen klockan sju, så mamman är lite trötter =) Men Felicia somnade redan halv sju igår kväll så hon sov ju många timmar ändå... Hjärtat var helt slut efter lucia firandet på dagis och hon var såå duktigt, vi kom tyvärr lite sent så vi fick inte så bra plats men hon satt kvar hela tiden och hade tydligen tagit i riktigt mycket när dom sjöng. Hon har tränat som attans här hemma innan, det är en riktig sångfågel som bor här hemma, mys bara =) Och precis i skrivandets stund är det lucia på TV4 så nu är sången i full gång igen =)

Idag ska vi på julfest på Räddningstjänsten, samma julfest som jag alltid gick på när jag var liten så det ska bli jätte kul att få ta med Felicia dit. Kort kommer senare, både från festen och lucia firandet igår =)

Ha en mysig lucia!

RSS 2.0