Hemma och myser

Här hemma har vi bebisbubbla och bara myser med familjens lilla mirakel. Det var så skönt att få komma hem och vi njuter för fullt. Lille Valter är väldigt tillfreds med livet än så länge, sover och äter mest. Jag mår också väldigt bra så det känns jätte skönt, tog idag en lite längre promenad och handlade mat och det kändes riktigt bra. Nu ska jag sätta mig i soffan och snusa på min lilla skatt. A har läger idag och imorgon och Felicia har åkt till M så det är bara jag och lilla Valter hemma.

Vilken morsdag!

Äntligen är lille Valter här, vi är världens lyckligaste :) Det var ju tur den där väskan fick följa med till stugan för imorse vid halv åtta när jag vaknade så kom det en värk som skiljde sig från dom tidigare. Så efter en snabb frukost så åkte vi in på förlossningen. Strax innan nio skrevs vi in och 12.06 kom det ut en liten prins och förlossningen gick jätte bra.

Vi tänkte åka hem redan ikväll men det fanns ingen barnläkare ledig så vi blir en natt på patienthotellet innan vi åker hem.


Mot stugan och havet

Igår hämtade vi skatten i Sundsvall och gick ut och åt och sen blev Cirkus på Gärdet i Sundsvall, vi hade fått biljetter till den föreställningen så då tyckte vi att vi kunde lika gärna gå där. En riktigt mysig kväll och skatten somnade nöjt i bilen på vägen hem.

Nu har vi packat väskorna och tänker åka ut till stugan och vila och njuta av det fina vädret tills imorgon. Förlossningsväskan är packad och med i bilen nu också OM det skulle hända något =)
En stolt kaninägare =)

Några fler som ska strykas...

Jaa nu är det dags att stryka några fler för än verkar lille V ha det bra där han är ;)

15 maj:
Patric Håkansson 01.55
19 maj:
Mattias Gustin 23.59
21 maj:
Andreas 03.54
Rotan 03.55
24 maj:
Maria Fahlén 23.42
26 maj:
Marie Eriksson - ingen tid
27 maj:
Mormor 05.30
28 maj:
Johanna 23.45
29 maj:
Oskar Eriksson - ingen tid
Mårten 01.04
Morfar 04.32
31 maj:
Marina - ingen tid
Ann 22.35
Farfar 08.30 3100 g och 48 cm
1 juni:
Eva - ingen tid 3250 g och 49 cm
Håkan 18.35
2 juni:
Indra 00.45
Maria T Holmqvist - ingen tid 3375 g och 50 cm
3 juni:
Sandra 21.06 3780 g och 50 cm
Anton - ingen tid
4 juni:
Marcus 00.16
Zandra Flyg 14.30
5 juni:
Sigge 04.52
6 juni:
Eva Nordenfjäll - ingen tid
Niclas 09.24
7 juni:
Emma Kassberg eftermiddagen
Eva-Lotta 06.45 3627 g och 51 cm lång
8 juni:
Gnetis 08.30
15 juni:
Sofia Tarberg 23.33
17 juni:
Fred Hall - ingen tid
Göran Yatzykungen Strand - ingen tid

Vecka 39

Bebisen: Barnet väger ca 3,5 kg och är omkring 37 cm lång från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av nu när födseln är nära.

Mamman: Du kan känna dig tung och ha kraftiga förvärkar. Det är viktigt att du försöker vila så mycket som möjligt eftersom du kommer behöva vara utsövd när förlossningen väl sätter igång. Du kan få falska värkar och de kan vara lika smärtsamma och starka som riktiga värkar. Till skillnad från riktiga värkar är de regelbundna och försvinner när du är aktiv. Vattnet kan gå vilken dag som helst. Ofta kommer vattnet forsande på en gång men ibland sipprar det ut långsamt. Om du tror att vattnet har gått eller om du har regelbundna värkar bör du ringa till förlossningsavdelningen.


Jag: Och där kom vätskan, som ett brev på posten. Mina fötter och händer är så svullna, jag ser hemsk ut. Händerna är jobbigast för jag domnar av i dom jätte mycket på nätterna och på dagarna har jag sån värk att jag knappt kan greppa saker. Annars känns det ungefär lika som förra veckan, förvärkarna fortsätter men det blir inte värre än så. Men jag börjar känna mig mer och mer tung och ryggen värker så jag tycker det är väldigt skönt att det är så nära slutet nu. Vi längtar efter dig lille V!

SOL, SOL, SOL

Härnta bjuder på ytterligare en kanon dag, riktig sommarvärme och strålande sol. Jag klagar verkligen inte på att vara ledig nu =) Det enda som känns tråkigt är att jag har sån lust att fixa på gården och i trädgården men min kropp vill inte riktigt samma sak. Igår låg jag på knä och försökte rensa lite ogräs men fick ge upp efter en stund, på kvällen kändes det som någon kört över ryggen på mig.

Igår fick jag sällskap av skatten som ville vara ledig med mig och det var så mysigt, vi hade en riktigt härlig dag. Även om det inte var jag som lockade utan det var ju den där söta lilla kaninungen som hon inte ville lämna, kaninen har nu fått ett namn av Felicia och heter Glittra =) Än så länge är hon ganska rädd den där lilla söta så jag har inte varit framme med kameran än, men det kommer =) Nu ska jag ut och njuta av solen igen!
Felicia hade fått post i brevlådan igår, vilken lycka! =)

Är sommaren här?

Vilket väder vi har haft idag! Jag började dagen med en härlig promenad efter att jag lämnat skatten på förskolan, sen hem där jag plockade och fixade lite. Satt ute en stund i solen och åt även lunchen ute, hur härligt som hellst! Gräsklipparna gick varm här på området och doften av nyklippt gräs gjorde mig alldeles lycklig, kan det vara så att sommaren snart är här?!

När jag hade hämtat Felicia på förskolan så åkte vi till djuraffären, ja ni som känner mig väl, ni läste rätt =) Första gången i mitt liv jag var på en djuraffär, det där med djur är ju liksom inte min grej men nu är det så att imorgon får vi en ny familjemedlem hit och jag pratar inte om lille V utan om en liten tjejkanin =) Så vi var och köpte lite mat och andra saker som var bra att ha, får se hur jag ska lyckas med detta!
Detta är inte Felicias kanin för vi har inte sett den än, men den kommer vara svart och vit och vara en liten tjej så kanske den påminner om denna, vem vet =)

Första strykningarna

Jaa det är dags att stryka några bud, jag trodde nog aldrig att dom här första skulle få rätt och jag kommer nog även att få stryka Andreas till hans stora besvikelse, men jag tror lille V stannar kvar ett tag till.

15 maj:
Patric Håkansson 01.55
19 maj:
Mattias Gustin 23.59
21 maj:
Andreas 03.54
Rotan 03.55
24 maj:
Maria Fahlén 23.42
26 maj:
Marie Eriksson - ingen tid
27 maj:
Mormor 05.30
28 maj:
Johanna 23.45
29 maj:
Oskar Eriksson - ingen tid
Mårten 01.04
Morfar 04.32
31 maj:
Marina - ingen tid
Ann 22.35
Farfar 08.30 3100 g och 48 cm
1 juni:
Eva - ingen tid 3250 g och 49 cm
Håkan 18.35
2 juni:
Indra 00.45
Maria T Holmqvist - ingen tid 3375 g och 50 cm
3 juni:
Sandra 21.06 3780 g och 50 cm
Anton - ingen tid
4 juni:
Marcus 00.16
Zandra Flyg 14.30
5 juni:
Sigge 04.52
6 juni:
Eva Nordenfjäll - ingen tid
Niclas 09.24
7 juni:
Emma Kassberg eftermiddagen
Eva-Lotta 06.45 3627 g och 51 cm lång
8 juni:
Gnetis 08.30
15 juni:
Sofia Tarberg 23.33
17 juni:
Fred Hall - ingen tid
Göran Yatzykungen Strand - ingen tid

Helgen som varit

Oj, vad dom här lediga dagarna sprang iväg men det har varit jätte bra dagar och igår var vi med i årets Matstafett som kan sammanfattas, otroligt lyckat! Jag har kännt mig lite orolig i veckan att jag inte skulle orka med kvällen men igår var jag tokladdad så vi höll på att fixa och grejja under dagen och förberedde vår rätt som var efterrätt, bjöd på "bubblande hallonmousse" och jag tror det var uppskattat =) Jag orkade dock inte hålla ut hela kvällen på Logen utan ramlade i säng hemma vid ett tiden men det känner jag mig väldigt nöjd med. Jag fick några blickar under kvällen som säkert undrade vad en valross gjorde där men jag hade jättekul!

Nu är skatten ÄNTLIGEN hemma igen också så vi har lekt och spelat spel ikväll, imorgon är det ny vecka!

Studiebesök på förlossningen

I tisdags när jag var hos Barnmorskan så nämnde jag för henne att jag tyckte att det var mindre fosterrörelser nuförtiden, men jag tänkte att det berodde förmodligen på att det börjar bli så pass trångt. Men hon tyckte ändå att jag borde ta kontakt med förlossningen för en CTG när jag kände som jag gjorde. Men jag är ju sån som drar ut på sånt där och kände att jag inbillade mig nog bara så jag gav det några dagar till. Imorse när jag vaknade kände jag dock att nu hade det gått så många dagar då jag känt mindre och jag skulle inte förlåta mig själv om det faktiskt var något och jag bara struntade i det. Så jag ringde på förlossningen och dom ville såklart att vi skulle komma in för en kontroll och naturligtvis så började V röra sig mer än på hela veckan =) Men nu känns det jätte skönt att veta att allt var bra och personalen fick mig absolut inte att känna att jag hört av mig i onödan, snarare tvärtom.

Efter besöket tog vi en fika i Birsta och var och köpte lite blommor för plantering sen hem för lunch. Efter det tog jag en skön prommis i solen och har även hunnit med att ge båda våra badrum en rejäl storstädning, härligt. Nu sitter jag och laddar i soffan för middag hos Gustins ikväll, imorgon är det matstafetten!

Vecka 38

Bebisen: Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

Mamman: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

Jag: Känner av ganska mycket förvärkar nuförtiden, vissa dagar och nätter ingenting medans andra känner jag ätte mycket, kom inte ihåg att jag kände så med Felicia. Annars mår jag fortfarande bra men det är klart att lille V är väldigt välkommen att komma nu när han ändå är "klar, för jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar efter att få ha min kropp för mig själv igen. Idag har jag haft någon konstig olustig känsla i kroppen, lite ont och lite illamående så efter middagen föreslog A att vi skulle ta en prommis och nu känns det såå mycket bättre, skönt!
17 maj

Nog för att jag är ledig alla dagar nu, men det är mycket roligare när alla andra är ledig också =) Idag har jag och A en "fixardag" bara hemma, vädret är ju riktigt skit så det passar ju bra. Jag tänkte städa och stryka lite tvätt medans A målar och slipar väggarna i trappen, snart klart, vad skönt!

Lilla skrotråttan åkte till M igår och fick en lite längre helg där den här gången, lika tomt som alltid här hemma när hon är borta. Hon vaknade dock upp lite krasslig igår så jag fick en riktig mysdag med henne hemma innan hon åkte.
Skatten på kalas förra helgen, hon påstår sig i vanliga fall vara "allergisk" mot hundar men lilla Mini går alltid bra =)

Dom sötaste


Tisdag

Började den här dagen med ett besök hos min BM, och det gick bara bra, hon är verkligen super bra. SF måttet låg kvar på samma som för två veckor sedan 33 cm, men de var förmodligen för att magen sjunkit så mycket sa hon. Hjärtljuden var nu på 136 slag/min och mitt blodvärde var fortfarande väldigt bra, känns skönt att jag slapp järntabletter även den här graviditeten. Visade sig att jag var öppen nästan 3 cm redan, men som omföderska är det ganska vanligt och man kan gå så i flera veckor så det behöver nog inte betyda så mkt, jag var ju öppen en tid innan med Felicia också.

Hämtade sen hem två söta underbara tjejer på förskolan, Engla följde med oss hem idag och tjejerna har tittat på film, pysslat och lekt massor. Dom är verkligen underbar att se tillsammans. Hade dock en liten "känsla" av att Felicia inte kändes riktigt 100 % och frågade henne några gånger om hon mådde bra men det var bara bra sa hon. Men nu på kvällen så bad hon om Alvedon för hon hade så ont i kroppen och när jag kände på henne så kändes hon varm, så vi får väl se vad det blir av det här =/

Mot Barnmorskan

Felicia är precis lämnad på förskolan och ska promenera till barnmorskan, kanske inte så många besök kvar där nu :)


Så här tror ni =)

Resultatet av vadslagningen blev följande, så nu får vi se hur många datum vi får stryka innan lillebror dyker upp.

15 maj:
Patric Håkansson 01.55
19 maj:
Mattias Gustin 23.59
21 maj:
Andreas 03.54
Rotan 03.55
24 maj:
Maria Fahlén 23.42
26 maj:
Marie Eriksson - ingen tid
27 maj:
Mormor 05.30
28 maj:
Johanna 23.45
29 maj:
Oskar Eriksson - ingen tid
Mårten 01.04
Morfar 04.32
31 maj:
Marina - ingen tid
Ann 22.35
Farfar 08.30 3100 g och 48 cm
1 juni:
Eva - ingen tid 3250 g och 49 cm
Håkan 18.35
2 juni:
Indra 00.45
Maria T Holmqvist - ingen tid 3375 g och 50 cm
3 juni:
Sandra 21.06 3780 g och 50 cm
Anton - ingen tid
4 juni:
Marcus 00.16
Zandra Flyg 14.30
5 juni:
Sigge 04.52
6 juni:
Eva Nordenfjäll - ingen tid
Niclas 09.24
7 juni:
Emma Kassberg eftermiddagen
Eva-Lotta 06.45 3627 g och 51 cm lång
8 juni:
Gnetis 08.30
15 juni:
Sofia Tarberg 23.33
17 juni:
Fred Hall - ingen tid
Göran Yatzykungen Strand - ingen tid

Road trip

Igår åkte jag till Sundsvall och hade en eftermiddag med shopping med bästa mamma. Gjorde lite fynd så de var kul :) Köpte något jag suktat efter länge nu, äntligen! Bild kommer imorgon :)

Nu är vi på 50-års kalas i Hudiksvall och sen åker jag och Felicia till stugan och sover där en natt. A är på landslagsläger i Gävle hela helgen så nu kniper jag extra i några dagar :)


Vecka 37

Bebisen: Barnet fortsätter att lägga på sig, men vikten kan variera mer nu. I början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter.

Mamman: Hos förstföderskor brukar huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) snart fixera sig i bäckeningången. Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.

Jag: Lille V fixerade sig för några veckor sedan, vilket förvånade mig eftersom jag läst att dom oftast inte fixerar sig hos omföderskor, men det blev iaf betydligt bättre för andningen. Men den där tyngdkänslan kom, vissa stunder känns det som jag har ett bowlingklot mellan benen. Just nu längtar jag efter att känna mig rörlig igen, kunna spela fotboll med Felicia, kunna ta på mig strumpor utan att känna att jag nästan ska dö, jag känner mig klumpig och stor nu. Men jag får väl trösta mig med att magen blivit så stor att jag inte ens ser siffrorna på vågen längre =) Men för övrigt mår jag väldigt bra och det är ju jätte nära nu!

Jag och kalaskulan i vecka 37.

Torsdag

Jag och skatten har världens bästa "torsdagstradition". Vi myser med en glass i solen innan vi åker till Sundsvall. Så mycket kärlek det finns till den där lilla.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/297515/images/2012/pic_202009498.jpg" class="image">


På måndag går tiden ut...

Eftersom jag fick ett bud så tidigt som den 15 maj i vadslagningen när lille V kommer så "stänger" jag chansen att få buda på måndag kl 12.00 och sen får vi se om någon har prickat rätt =)

Urk

Inatt hade jag en usel natt, var så trött när jag gick och la mig men kunde ändå inte somna... krypet i benen höll på att göra mig galen så tillslut fick jag kliva upp en stund igen. Somnade sen bara små korta stunder hela natten men vaknade med någon olustig känsla i kroppen plus att jag fick kliva upp och kissa miljontals gånger kändes det som.

På förmiddagen har jag hunnit vara till Sundsvall och min läkare Ludmila, allt såg ut precis som det skulle och inga tecken på att lille V är för nyfiken och om bara en vecka räknas han som fullgången så det känns jätte skönt. Men nu är jag inställd på att gå tiden ut. Efter besöket blev det en lunch på stan med min bror och hans fina Lina och nu ska jag passa på att sova en stund innan jag ska hämta hem skatten.
Den här bilden dök upp i min app i telen för ett tag sedan, men idag känner jag att den verkligen stämmer...

Att försöka lära sig något man inte kan...

Med vårt hus så följde en rätt så stor tomt som jag skulle vilja göra något åt, jag drömmer om att ha en mysig och lummig trädgård med mycket fina blommor och träd. Problemet är att jag kan inte så himla mycket om sånt här, jag är ganska ny i branschen kan man säga =)Men när jag fyllde år fick jag en jätte bra bok som jag plöjer just nu, för det är ju faktiskt riktigt roligt det här =) Det som fanns på gården när vi köpte huset var väldigt mycket bärbuskar och ett plommonträd och en MASSA löv. Så i vår känns det inte som vi har gjort annat än krattat löv men det har ändå gjort väldigt mycket för gården. Jag har även försökt beskära bärbuskarna ordentligt för det tror jag inte var gjort på ett tag =)

Planen för i år är att göra en rabatt och plantera några träd som vi har bestämt just nu sen får vi se om det blir något mer, det är ju inte helt gratis det här med att anordna en fin trädgård =) Men idag har vi varit och köpt lite blommor på handelsträdgården, sen blev det iväg för att köpa en skottkärra, pallkragar och ogräs bekämpning, jag tänker försöka lära mig iaf.

Solig måndag!

Nu när jag är sjukskriven så har jag valt att låta Felicia ändå gå på förskolan, framför allt för att hon verkligen vill det men sen även för att jag ska hinna vila lite och pyssla på med sånt som jag annars behöver göra. Det vi har bestämt är att vi stressar inte på morgonen och sen hämtar jag henne lite tidigare på em så det blir lite kortare dagar sen om hon vill vara hemma någon dag med mig så får hon vara det precis när hon vill.

Så idag tog vi sovmorgon och sen gick jag med Felicia till förskolan när hon cyklade och sen fortsatte jag att gå en sakta promenad i solskenet. Annars har jag suttit ute en stund i solen, plockat lite här hemma och varit och handlat en sväng. När jag sen hämtade Felicia så hade hon sin sista gång på simskolan och kvällen avslutades med lite mys i soffan, en riktig vilodag med andra ord!

När kommer lille V?

Jag tänkte ha en liten vadslagning här på bloggen, om vilket datum lille V tänker dyka upp =) Ni som vill vara med skriver en kommentar om vilket datum ni tror att han kommer (tid om man vill) så ska jag göra en lista sen så får vi se vem som får rätt =) BF är beräknat till 6 juni. Vill man inte vara med så är det såklart helt ok det också men det vore ju lite roligt!

Storasyster har bäddat vaggan till lillebror så den är nu redo, min gamla vagga som jag sov i när jag föddes.
Nu längtar vi massor allihopa!

Vecka 36

Bebisen: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Mamman: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.

Jag: Tycker att jag mår väldigt bra just nu, men det beror nog på att jag kan vila och ta det lugnt mycket eftersom jag är hemma hela dagarna, är enorm skillnad. Känner mig som en mkt bättre och piggare mamma och sambo =) Var på besök hos BM i veckan och SF måttet var nu 33 cm och hjärtslagen låg på 135 slag/min och allt annat såg bra ut. Tänk att imorgon är det bara 30 dagar kvar, ofattbart! =)

Sjukskriven

Jaa, jag hade ju räknat med att jobba tills slutet på maj och inte vara hemma så länge innan BF, men det blev inte riktigt som det var tänkt. Förra veckan fick jag en ganska rejäl blödning helt plötsligt på kvällen och jag kände att jag borde nog ringa till förlossningen, dom ville att vi skulle komma in på en gång så mamma och pappa fick ta Felicia så jag och A kunde åka till Sundsvall. Jag tog min mobil och mina nycklar och åkte för jag trodde jag skulle komma hem igen efter ett par timmar. Väl på förlossningen konstaterades att det var en ofarlig blödning men jag hade väldigt mycket sammandragningar som också hade gjort livmodertappen mjuk och den hade börjat kortas så jag fick en briccanyl spruta för att stoppa upp det hela så inte lille V skulle titta ut redan. Efter detta blev det mycket lugnare och vi somnade gott. Tyvärr fick vi inte åka hem dagen efter heller utan dom höll oss kvar ytterligare ett dygn så A fick åka iväg och shoppa det nödvändigaste, och behöver jag säga att det var en underbar dusch jag tog när jag kom hem efter två dygn i samma kläder =)

Slutade dock med att jag blev sjukskriven på heltid och jag har varit hemma från jobbet drygt en vecka nu och det har blivit mycket lugnare så det är skönt.

Trädgårds Yatzy

Vi njuter av det härliga vårvädret och spelar lite Trädgårds Yatzy, en riktig hit! Helt underbart väder ute :)


RSS 2.0