Sötaste tjejerna


Vecka 34

Bebisen: Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut.

Mamman: Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd.

Jag: Tycker magen växer som aldrig förr och jag har verkligen problem att andas nu på kvällarna, får nästan panik över att jag inte får åt mig andan samtidigt som krypet i benen gör mig vansinnig,  A får massera som aldrig förr =) Annars är det fullt ös inne i magen också nu, hela magen bara far fram och tillbaka ser helt sjukt ut från utsidan, det verkar vara en livlig liten krabat där inne =) Man kan nu också känna när Mini sticker ut en fot på ena sidan, tänk att han är så stor nu.

Besök hos BM

Idag var det dags för ett nytt besök hos Barnmorskan. Sf måttet låg nu på 31 cm, så jag har lite mindre mage den här gången. Hjärtslagen låg på 140 slag så samma som sist. Tyckte att jag i helgen kände ett nytt tryck neröver och hade lite småont och lillebror är nu tydligen helt fixerad..

När jag och skatten är ensam hemma så brukar hon alltid sova med mig i vår säng, vet inte vem som tycker det är mysigast. Så nu ska jag krypa ner och snusa in mig i hennes hår <3


50 dagar

Jag och hjärtat har haft en mysig kväll med massor av egentid. A åkte till Sthlm idag så idag har vi myst bara skatten och jag. Vi började med pannkakor till middag enligt hennes önskemål och sen har vi lagt pussel, spelat spel och gjort garnbollar, en alldeles underbar kväll.

Idag är det 50 dagar kvar tills det är beräknat att lillebror är här, som vi längtar! Känns verkligen att man är på upploppet nu och det är ju faktiskt inte speciellt länge kvar nu =) Imorgon är det dags för ett nytt besök hos barnmorskan och även hos läkaren.

Den bästa dagen

Idag började jag dagen med att städa vårt sovrum från golv till tak, super härligt efter. Jag hade dessutom den bästa städhjälpen, Felicia sa efter "att vi inte gör det här oftare, jag är ju riktigt bra på det", taget :)

Sen gick vi ut i det härliga vädret och var inte ute mindre än fem timmar, Engla kom och lekte med Felicia och vi fick besök av J &. M. Så vi grillade, spelade fotboll och njöt av vädret. Vi fortsatte sedan med en mysig bio med tjejerna och sen blev det middag hos mamma & pappa. Vi njöt in i det sista och avslutade med en fotbollsmatch innan läggning. Felicias sista kommentar var "förstår du hur trött jag är, jag har spelat två fotbollsmatcher, lekt med en kompis och varit på bio" sen somnade hon <3


Fotbollsmatch

Vi suger ur det sista av den här häröiga dagen med en fotbollsmatch :)


Målarverkstad

Efter att jag blivit serverad en härlig frukost så kickade vi igång dagen rätt snabbt, idag stod målning på schemat... i vitt, vitt, vitt =) A skulle fortsätta måla inne på toaletten och jag har fått för mig att jag ska pimpa till skötbordet vi köpte på Ikea. Ville ha ett enkelt rätt billigt skötbord att ha nere men nu ska jag se om det går att fixa till lite bara först =)

Men nu ska jag pyssla om mina fötter lite och göra mig klar för dagen sen ska jag invänta skatten som snart ramlar in genom dörren =)
Detta enkla skötbord fick det bli så vi får väl se om jag törs visa resultatet sedan =) Bilden är lånad från Ikea.se


Fredagsfeeling

Vaknade med huvudvärk imorse också, dock inte som igår som tur var. Men jag bestämde mig för att vara hemma idag också, tänkte att kroppen kanske behövde det. Nu har jag vilat på fm, fått en god lunch av min sambo och tagit mig en dusch, så nu känner jag livet i mig igen =) Jag slog till och med på stort och rakade benen, och det mina vänner är inte det lättaste jag gör nuförtiden, fast klippa tånaglarna är aningens jobbigare =)

Klickade hem ett fint påslakan till lillebror också från Jollyroom så nu är det nog dags att skruva ihop sängen snart och bädda den =) Älskar Färg & Forms fina saker!

Känner en helt annan energi i kroppen nu så det känns jätte skönt, ska göra mig klar här sen ska vi åka och handla lite gott inför helgen och lite fina fredagsblommor. Vi struntar helt enkelt i att det är fredag den 13:e och bara njuter av att helgen är snart här!

Äntligen!

Idag när jag åkte ner med skatten till M i Sundsvall så passade jag på att springa in på stan och köpa lite nya ansiktsprodukter, dom har varit slut på tok för länge nu och det märks på min hy direkt, uscha. Dyrt är det och det blir ett stort hål i plånboken efteråt men det är det värt för det är inte många produkter som jag tål. Nu blev det ett helt nytt "kit" så det känns som man går hem med en godispåse =)

Vecka 33

Bebisen: Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Kanske barnet sparkar kraftigt, så kraftigt att det gör lite ont? Här är det stora individuella skillnader. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen, den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt.

Mamman: Din livmoder befinner sig nu ca 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Din livmoder har blivit ca 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Jag:  Dom senaste dagarna har inte varit några bra dagar, kännt mig helt orkeslös i kroppen och inatt fick jag världens huvudvärk, vilket gjorde att jag inte fick mycket sömn. Vaknade med huvudvärk imorse också så jag bestämde mig för att vara hemma idag så jag hoppas den ger med sig snart. Annars så tycker jag att det blir lite mindre sparkar från lille V och mer bök och rörelser, börjar kanske bli trångt för honom där inne? Dom senaste dagarna har han också börjat få hicka i princip varje dag =)



En försmak av det som komma skall...

Oh my, idag har jag haft förvärkar som moler ner mot ryggen och ljumskarna precis hela dagen, detta tillsammans med sammandragningar som bara avlöst varandra fastän jag suttit stilla, inget roligt. Jag känner mig helt slut i hela kroppen och supertrött, men nu har jag vilat en stund i soffan så det känns lite bättre.

Men nu kom Johanna precis in genom dörren här för vår onsdagstradition, fika och Greys!

Back to work

Idag var det riktigt segt att gå tillbaka till jobbet, jag var sjukt omotiverad, såna dagar är det tur att man har mycket att göra, då har man inget val liksom =) Annars blev det en slapp kväll, jag och Felicia skulle egentligen åka ner på stan och köpa en sparkcykel till henne men vädret var så tråkigt så vi valde att göra det en annan dag. Istället blev det middag på donken och sen hem för lite mys och pyssel.

Pappa och A började tapetsera inne på toaletten nere och A satte upp hyllor i tvättstugen, känns jätte skönt att det går lite framåt här hemma. Själv har jag bockat av några saker på listan över saker som behövs innan lillebror kommer och det känns också väldigt skönt, är inte så himla mycket saker kvar nu. Har även tvättat några maskiner med kläder efter Felicia och lite nya vi köpt =)
Finns ingen som du för mig!

Annandag påsk!

Vi började dagen med att ta det rätt lugnt och en lång och mysig frukost. Sen blev det lite småfix innan vi fick besök av min fina vän Jessica och hennes Rory, blev mycket bröllopsprat då det nalkas bröllop för dom, ska bli så himla roligt! Efter det blev det en sväng till Birsta för att uträtta lite ärenden och en mysig fika date med finaste Fia, mer sånt barra =) Ikväll tog jag mig ut på en prommis för tredje dagen i rad, känns lite bättre i kroppen då även om jag toklängtar efter att få träna igen. Skatten är hemma igen och vi har haft en mysig pysselkväll, det bästa som finns just nu =)
Världens sötaste påskkärring innan magsjukan slog till <3

Blir inte alltid som man tänkt sig...

Den här veckan blev verkligen upp och ner och inget blev riktigt som jag tänkt mig... Började med att jag efter mycket övertalning gjorde ett besök på Vårdcentralen då mitt ben varit blått i några dagar och började domna av lite då och då, själv var jag helt säker på att jag blivit kärring på allvar och fått åderbråck =) Men efter lite provtagning visade det sig att det kunde tydligen vara en propp så det blev en tur till Sjukhuset två dagar efter varann där jag fick blodförtunnande, men vid ultraljudet av benet så hittade dom ingen propp, tur!
Sen på torsdagen skulle jag åka med skatten till M för hon skulle vara där över påskhelgen, men vi hann inte mer än komma dit så började den lilla att kräkas... uscha vad hon var ledsen och inte tyckte om det. Mitt mammahjärta höll på att spricka över att måsta lämna henne när hon var sjuk så jag stannade kvar några timmar tills hon somnade. Och när hon ändå gjorde det så bäddade vi in henne i bilen och jag fick ta med henne hem igen tills hon blev frisk, tack för det till snällaste E & M som såg på mig hur jobbigt jag tyckte det var. Dagen efter när hon väl mådde lite bättre åkte vi till stugan och vilade till oss och igår åkte hon till M för att fira lite påsk där.

RSS 2.0