SM-guld, SM-guld

Den här helgen spenderades det många timmar tv-tittande i soffan, fick ju följa A och hans lag när dom spelade SM, och det blev ju inte vilket SM som helst utan dom gick och tog hem guldet. Såå himla glad för hans skull och väldigt stolt måste jag få vara =) Nu kliver dom in i landslagstruppen nästa år och det blir betydligt fler internationella tävlingar. Den bästa kommentaren för dagen var "kan man säga att Andy är som Zlatan fast i curling" och jaa han är nog curlingens Zlatan min älskling =)

Kvällen blev bara ännu bättre och igår kom skrotråttan hem från fjällen, vi myste i och kramades i flera timmar i soffan. Tror hon hade sovit några timmar i bilen hem för hon var på ett strålande humör och super pigg. När jag bad henne gå och sätta på sig pyjamas och göra sig klar för läggning blev resultatet enligt nedan, visst ser hon trött ut ;)

Middag & Bio

En riktig slappardag har det varit här idag, hade nog tänkt mig att få lite mer gjort, men jag får ta det imorgon istället. En kort och lugn prommis blev det bara för att få lite frisk luft och sen blev det lunch och curling i soffan hela eftermiddagen. A spelar SM och har tagit sig till slutspel så det är ju lite spännande, men den sista matchen blev lite föör spännande för nu får dom inte förlora... då är dom utslagen.

Ikväll blir det middag hos Gustins och sen ska jag och Johanna på bio, mysigt! Har länge väntat på den här filmen så jag hoppas den är så bra som jag tror nu...

Helgfrukost

Finns inget godare än en god helgfrukost, är hemma helt själv i helgen då Felicia är med M i fjällen och A är och spelar SM, men just frukost det unnar jag mig en god ändå. Så jag kröp upp i soffan med en god frukost och laddade hem en film på boxen, den var dock värdelös tyckte jag, men men... =)

Blir en lugn dag här hemma idag, igår var jag för tredje dagen ute och gick en prommis och gick kanske liite för fort, fick onda sammandragningar efter och hade värk långt ner i magen hela kvällen, inte så bra så här tidigt skulle jag tro så nu får det bli till att ta det lite lugnt....

Vecka 22

Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Forskning har visat att synen börjar utvecklas redan i slutet på första trimestern, och att den nu börjar fungera. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.

Fram till ungefär mitten av graviditeten växer foster ganska lika. Det är därför ultraljudsundersökningen som ger ett ungefärligt förlossningsdatum görs före vecka tjugo. Efter det börjar de individuella skillnaderna synas tydligare. Vissa barn ska bli långa och smala, andra kortare. Fostrets vikt påverkas dessutom av vad kvinnan äter under sin graviditet och hur hon lever.

Jag: Nu har sparkarna blivit allt tydligare och mer regelbundet, lille V har sina stunder varje dag då han lever loppan i magen, framförallt på kvällarna. Annars är jag inne i en tid då jag mår väldigt bra förutom TRÖTTHETEN som kom den här veckan, jag vet inte vad som hänt...  Jag lägger mig tidigt på kvällarna för jag är såå trött, sover bra men när jag vaknar på morgonen är jag lika trött ändå. Men jag njuter och vill bara att tiden ska gå fortare så vi får träffa lillebror någon gång <3


Vagnen är beställd

Ja inte en dag försent ialla fall, kanske i tidigaste laget istället =) Men Babyproffsen i Birsta hade erbjudande just nu att man även fick med ett babyskydd när man beställde vagn. Naturligtvis ville jag ju inte ha just det babyskyddet men då fick vi lite rabatt även på det som vi ville ha =) På den butiken vet dom verkligen vad service minded är för något, otroligt trevlig och duktig personal, dom har verkligen fått en "stammis" i mig, jag kommer handla allt jag behöver hos dom.

Valet den här gången föll på en Teutonia Prestige, visst är kanske dom med små hjul snyggare och lite smidigare, men vi bor ju faktiskt i Norrland och den måste ju även vara praktisk och jag kommer vara ute och promenera väldigt mycket. Var lika safe som vanligt och gick på en helsvart, men då går det ju att pimpa up den med lite andra saker i färg.

Sötaste flickorna

Här hade vi en väldigt aktiv och underbar helg, mycket lek och bus. I lördags fick vi besök av fina Fia och lilla Nils, som inte är så liten längre =) Vi lekte, lunchade och gav oss sen ut en kortis. När dom sedan begav sig hemåt gick jag och skatten till pulkbacken och mötte även upp Engla med pappa och efter en stund i backen bestämde sig tjejerna för en playdate hemma hos Engla. Felicia stannde kvar på middag där så jag hämtade bara upp en henne en snabbis innan jag gav mig iväg för PARTY i Sundsvall. Flisan hade 30-års fest och den var riktigt riktigt rolig, är så glad att jag gick på den =) På söndagen var det Englas tur att komma hit istället och tjejerna lekte i flera timmar, dom är helt underbar tillsammans, skratten ekade i hela huset.


Vecka 20

Halva graviditeten har gått. Man börjar få en mage som alla kan se och livmodern når ända upp till naveln.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Ögonlocken är färdiga. Fingrarnas naglar växer, men de täcker inte hela fingertoppen än. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter sin födsel.
Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.


Jag: Dom sista dagarna har sparkarna börjat kännas lite tydligare, särskilt på kvällarna då det bökas och sparkas lite extra men det är bara mysigt än så länge. Igår var det dags för Ultraljud och det var så skönt att få veta att det var en frisk liten krabat där inne, vi "vann" en dag och blev beräknat datum blev flyttat en dag så nu väntas det ett litet nationaldagsbarn ;) En liten lillebror =)

Beach 2013

Ja att försöka satsa på Beach 2012 känns bara som att håna mig själv, den här sommaren kommer jag bara gömma mig i vassen... Men istället ska jag satsa på att vara snyggare än någonsin sommaren 2013 ;) Så min tanke är att om jag tränar och rör mig en del nu så kanske de går lite snabbare att komma tillbaka :) Så ikväll blev det ett pass igen på Golds, och de känns så kul. Men vi får väl se hur länge det håller i sig ;)

Imorgon är det dagen D, vi ska på Ultraljud. Jag ser verkligen fram emot det samtidigt som jag är jätte nervös, tänk om allt inte är som det ska?! Men det får vi verkligen hoppas att det är... Och får vi veta så tänker vi nog fråga vilket kön det är, spännande :)


Tillbaka i vardagen

Idag drog vardagen igång igen, jullovet är slut för skatten och kortveckorna är slut. Men Felicia har längtat så hon var väldigt lycklig, och även Simskolan drog igång idag, dubbel lycka :)


Vecka 19

Nu kan man känna livmodern under naveln och den är ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn. De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas extra bra om man tidigare har haft svårt att tro att det verkligen finns ett barn där inne. Man mår ofta bättre och känner sig piggare eftersom graviditeten går in i ett lugnare skede.

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer falla av innan fostret är fullgånget. De har också till uppgift att skydda den känsliga huden.

I magsäcken och tarmarna börjar den vätska bildas som kommer att behövas för matsmältningen. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. Flickfostrets äggstockar har redan fått anlag till hennes framtida äggceller.

Jag: Känner lite mer rörelser än tidigare, har fått några tydligare sparkar lite då och då men fortfarande inte jätte ofta. Kan känna att den mer "bökar" omkring därinne, men det är väldigt mysigt. Bara några dagar kvar till Ultraljud nu och det ska bli väldigt spännande samtidigt som jag är väldigt nervös. Jag oroar mig samtidigt väldigt mycket att något ska vara fel.... Men vi måste ju utgå från att allt är som det ska! Den här veckan har jag faktiskt tagit mig iväg på gymmet två gånger, känns väldigt bra, dock inte idag när det känns som någon sticker in en kniv i ländryggen och ljumsken varje gång jag tar ett steg men det går förhoppningsvis över =)


Julgransplundring

Igår tog vi bord det sista av julen och julgranen dansades ut, var inte så mycket till gran dock när den väl flög ut, det mesta låg på golvet under. Oh my, vad den granen barrade... man kunde knappt andas på den utan att en gren rensades. Otroligt skönt att få ut allt, känns så mycket renare och fräschare på en gång. Tyvärr fick vi några otäcka fläckar av granen på vårt oljade golv som inte gick bort =( Men vi får ringa till han som fixade golvet och se vad han kag göra åt det...

Även pepparkakshuset slogs sönder i småbitar och nu är julen ett minne blott och vi blickar framåt, imorgon är det åter till vardagen!

Älska kortveckor

Jag skulle kunna ha såna här veckor jämt, jobba tre dagar och vara ledig två, hur skönt som helst =) Men nu är det slut på dessa veckor och till veckan är det som vanligt igen. Idag jobbade jag halvdag och sen fick jag några timmar med skatten innan det var dags att åka och lämna henne hos M tills på lördag. Stannade i Birsta påvägen hem och hann med några butiker på Birsta City och en snabbis på Ikea. Skulle köpa en skrivbordslampa till Felicia och en korg till hallen som kan stå på golvet för mössor och vantar, kom hem med tre påsar... men inget av det jag skulle ha. Lampan var slut och korg, det hittade jag ingen som jag tyckte om. Förslag någon? =) Men lite nya handdukar, några ramar och en kudde till soffan hittade jag ialla fall.

Lampan som det var meningen att jag skulle köpa, hoppas den kommer in snart igen. Bild från Ikea.se

Ut med det gamla och in med det nya

Ikväll har jag och Felicia börjat plocka undan julen, själv hade jag kunnat göra det för flera dagar sen men tänkte att för hennes skull fick den vara kvar ett tag till. Men nu tyckte även hon att den hade gjort sitt så då åker den ut. Alla tomtar, röda ljusstakar och annat juligt fick packas ner medans stjärnor och gran tar vi till helgen när Felicia kommer tillbaka från M. Jag vill bara rensa bort allt nu och städa rent och in med lite nytt vårigt och nya krispiga tulpaner. Tänk att man kan längta till våren och vintern har ju knappt kommit än =/

Ikväll är jag verkligen jätte trött, har sovit riktigt dåligt två nätter så nu blir det att krypa ner i sängen och göra en tidig kväll!

Vecka 18

Lite sent men här kommer det...

Vid den här tiden brukar den första ultraljudsundersökningen göras. Ofta är det först nu som man som partner på riktigt kan ta till sig att ett barn är på väg. Ultraljud görs för att bättre kunna beräkna när barnet kommer att födas. Som blivande förälder är det lätt att mentalt ställa in sig på det datum för förlossningen som man får. Men man kan aldrig veta säkert och det kan dröja drygt två veckor efter beräknad tid innan barnet kommer.

Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

Källa: 1177.se

 

Jag: Känner att jag mår bättre än på länge, jag är dock fortfarande väldigt kvällstrött men så länge jag inte har möjlighet att vila på dagen så kommer det nog vara så. Det enda jag riktigt lider av just nu är att jag fått så himla dålig hy... men det hör väl till de med. Ultraljudet får vi dock vänta drygt en vecka till på, ska bli så himla spännande men är även väldigt nervöst.


Att ha dom finaste vännerna

Idag har Felicia haft en heldag med Morfar, och när jag slutade jobbet så hoppade vi in i bilen direkt och styrde riktningen mot Alnö för att träffa finaste Irma och Vicky, och nu fick vi ju äntligen träffa den där snickarn också och trots att trappen kanske inte var perfekt så var han ju ganska bra ändå ;) Var så himla längesedan vi träffade dom men det var precis lika mysigt som vanligt, och mitt nyårslöfte blir att vi ska bli bättre på att åka och hälsa på lite oftare.

Tjejerna lekte och busade så dom hade svettpärlor på näsan, precis som det ska vara =)

Välkommen 2012

Så var det nytt år och jag ser verkligen fram emot det med glädje, mycket roligt som kommer hända det här året och det känns alldeles underbart =) Dom sista dagarna har jag bara njutit och myst med familjen, sista dagarna utan skatten var jobbiga och jag kände ett enormt lugn i mig när hon kom i torsdags så jag har verkligen bara gett hennes massor med tid och fått MASSA kärlek tillbaka.

Vår nyårsafton blev en lugn tillställning hemma med vänner och familj men det blev en jätte trevlig kväll, med god mat och en hel del lekar innan vi skålade in det nya året.
Jag är verkligen SUPER nöjd med min Stelton termos som jag har och skulle gärna ha fler, på Frapp är det nu mellandagsrea och den här skulle ju vara jätte fin ute i trädgården till sommaren, lite rosa måste man få ha =)

RSS 2.0