Effektiv!

Idag är en BRA dag, jag har varit väldigt effektiv nu på morgonen... gjort flera saker som står på min "att göra" lista, känns så bra när man gjort sånt man gått och dragit på länge. Passar jag verkligen på när hjärtat sover så hinner man göra en hel del, desto mindre när hon är vaken :)

Funderar på att kanske åka ut en snabbis till Birsta senare i eftermiddag för att köpa den sista julklappen till sessan, rädd att den ska ta slut för det verkar vara en väldigt populär leksak så det är bäst man passar på!

Bokat resa!

Igår bokade vi resa, jag och mitt älskade hjärta ska åka till Zakynthos.... FAB!! Inte förrän i juni men såå underbart att ha något att se fram emot hela våren :) Vi ska åka tillsammans med mina föräldrar, min bror och faster med familj. Åhh en hel vecka med BARA sol, bad och god mat... lovely!

Zakynthos

Desperate kväll

Jag ligger ju lite efter med inlägg eftersom hjärtat inte varit så pigg idag, men jag får skriva desto fler nu istället :) Nu sover hon sött för natten, får se hur det kommer att gå men febern var lite lägre nu på kvällen... så efter lite alvedon och välling somnade hon snabbt.

Har lite bilder från gårdagskvällens desperate mys med tjejerna, en alldeles FAB tradition vi skapat tycker jag :)

Linda & Lina

Linda och Lina med sin söta lilla mage... ni har något stort framför er vännen :)

Eva

Eva inne i en djup diskussion...

Febrig sessa

Hjärtat har vaknat flera gånger inatt och varit lessen och när jag lyfte över henne till vår säng vid fem tiden imorse så kände jag att hon var väldigt varm. Efter lite välling vid sex tiden somnade hon om igen en stund och när hon vaknade nästa gång var hon fortfarande varm och när jag tog febern hade hon 39,0. Hon är väldigt mammig nu och vill gärna vara i min famn hela tiden så jag får prioritera henne just nu.... Bloggar mer senare när hon har somnat!

Vaccination

Har inte märkt något än att hjärtat blivit dålig av vaccination... hoppas hon inte blir det heller. Gjorde ont i hjärtat på mig idag när hon tog sprutan, hon blev verkligen jätte lessen och vände sig om samtidigt som hon grät och ropade mamma, mamma.... Då fick mamman en klump magen och hjärtat började värka... men efter lite kramar och pussar så blev det bra igen :)

Nu ska M natta hjärtat och jag ska göra mig ordning för att åka till Lindsy på vår tradiotionella Desperate kväll med tjejerna, lovely!

Dagens besök på kyrkis

Kyrkis idag blev ett jätte lyckat besök, jätte söta pensionärer som drev det och man kände sig riktigt välkommen när man kom dit. Alla som var där var också jätte trevliga och tyckte det var jätte roligt att vi kom dit. Sånt tycker jag om :) Lokalerna går inte alls att jämföra med dom nere på stan, men dom är ju alldeles nya och som vi säger, det är insidan som räknas :)

Nu sover hjärtat på balkongen och jag har ätit en lite lättare lunch och nu dricker jag kaffe, STOR kopp för jag har väldigt ont i huvudet idag, jobbigt! Ska snart klä på mig igen och ge mig iväg på apoteket och sen på Bvc för vi ska vaccinera Felicia mot pneumokocker idag, dyrt men absolut värt det! Hon är värd det allra bästa.

Godmorgon tisdag!

Här är vi nu redo för dagen och ska ta en prommis till kyrkis, tänkte prova kyrkis i Haga idag... får se hur det är. Lite scary att gå dit själv när man inte känner någon eller varit där förut men det ska nog gå bra :)

Hjärtat är på ett toppenhumör efter sovit en stund nu på morgonen. Lite dålig bildkvalité på bilderna men jag måste ju visa dagens outfit :)

Dagens

Kryp

Mysig hemma eftermiddag!

Vi blev bara hemma idag efter lunchen... lekte och myste och åt en massa gott :) Vi låg en jätte lång stund i sängen jag och hjärtat och bara busade och kramades, hon är så mysig när hon är på det humöret och det bara lyser bus i ögonen på henne. Ibland undrar jag vad jag gjorde innan hon kom, tänk att en så liten människa kan ge så otroligt mycket värme och kärlek.

Jag finner min styrka i dig mitt hjärta!

Status

Varit på Ica en sväng innan lunch och köpte lite välling som jag glömde i fredags och frysta hallon till smoothies... helt beroende nu :) Nu sover hjärtat sin andra nap i vagnen på balkongen och jag ska mysa med en tidning och lite kaffe innan jag fortsätter att pyssla här hemma inför advent :)

Adventsvecka!

Jag känner mig så utsövd idag, har sovit mycket i helgen och Felicia sover bara bättre och bättre för varje natt... imorse vaknade hon inte förrän halv sju. Har annars vaknat runt fem också har jag lyft över henne till vår säng och efter ett tag har vi somnat om... men det här med eget rum verkar vara toppen för henne :) Ska försöka få in lite nya sovrutiner med henne på samma gång, hon har ju tidigare velat somna om efter bara ca en timme igen men på slutet har jag märkt att hon orkar vara vaken längre och längre stunder på dagarna. Så nu höll jag henne vaken till halv nio då hon fick gröt och nu sover hon sött ute i vagnen.. får se om det blir bättre rutiner, inte alltid så lätt att veta!

Idag har vi inga planer, skulle egentligen ut till Vicky och Irma men när Vipsy ringde mig igår så trodde jag det var en "ful gubbe" som ringde för hon lät fruktansvärd på rösten, tokförkyld! Så dom planerna blev inställd. Ska passa på att göra mig ordning nu sen plocka lite här hemma och på eftermiddan blir det en prommis när hjärtat ska sova.

Vad ska ni göra idag? Vilka är ni som läser här... jag blir ju nyfiken ;)

Tomten

Felicias första möte med tomten, hon ÄLSKAR den och bara spritter med benen när hon ser den :) Tänk nu är det inte ens en vecka kvar till Advent... nu får vi pynta och göra fint i våra hem :)

Vår söndag!

Vår dag har bestått av först Idol reprisen eftersom vi missade det i fredags, säger bara Miss Picasso... hon är min favorit, verkligen! Efter blev det lite lunch här hemma, pannkakor och smoothies... gott :) Sedan packade jag och hjärtat ihop vår väska och åkte på babysim i Matfors... gick super bra idag, hon tyckte det var såå roligt.

När vi var hemma igen åkte M och köpte Kinamat som vi precis ätit här och nu har vi hällt upp en skål med godis... vem sa något om att vara nyttig?! :) Hjärtat har precis somnat inne på sitt rum, måste säga att hon sover helt otroligt bra på nätterna sen hon fick eget rum... vilket är jätte bra, då kan det kompensera att det blir tomt utan henne inne hos oss :) Jag har även hunnit med att sätta upp ny gardin i sovrummet och en "guldgran" lyser nu fint i fönstret...

Nu ska jag ta rätt på lite tvätt här sen blir det soffan :)

Godmorgon söndag!

Jag fick lite sovmorgon idag, sköönt! Hjärtat vaknade runt sex för att dricka sin välling sen låg vi kvar och myste i sängen tills vi båda somnade om och vaknade kl nio, det var verkligen super skönt. Så nu har sessan fått gröt och är klar för dagen så nu ska jag fixa ordning lite god frukost till mig och M. Han sover för övrigt fortfarande... verkade rätt sliten när han ramlade in strax efter tre :) Får se hur det går på babysimmet senare idag ;)

Hoppas ni får en skön och avslappnande söndag!

Morgon!

Hjärtat alldeles nyss... hammaren till bultbrädan är mycket godare att äta på än att använda att slå med... hon har fått en ROSA bultbräda ;)

Galen blev trött

Jag får visa lite shopping imorgon istället för nu är jag galet trött... jag vet vad ni tänker, klockan är ju inte så mycket, men jag är en väldigt kvällstrött mama och och en utsövd mama vill alla ha :) Efter mitt förra inlägg fick jag för mig att jag skulle städa vårt sovrum ordentligt så jag har plockat, dammtorkat, dammsugit och torkat golvet där inne... nu skulle jag vilja sätta upp min nya gardin men det får vänta tills imorgon då jag inte vill spika så här sent :)

Så nu säger jag GODNATT till er alla och dröm sött!


En dag i shoppandets tecken

Idag har vi BÅDE varit ner på stan och varit ute i Birsta och shoppat, man kan säga att det blev en hel dag. Hjärtat är så lättsam att ha med sig så det är helt otroligt... hon är världens snällaste :) Dom få gångerna som hon gnällde lite var för att antingen var hon trött och ville sova eller så var hon hungrig och det är heelt ok måste jag säga ;) Köpte en julklapp till sessan idag... ett jätte fint prinsess tält som hon skall få ha inne på sitt rum, så himla fint. När hon blir lite äldre kommer hon nog ÄLSKA det för vad kan passa bättre till en liten prinsessa :) Annars blev det lite smått och gott till henne som fick följa med hem och även lite saker hem. Kan visa shoppingen lite senare.

Jag och hjärtat är ensammen hemma ikväll då M är på hockey och fest med grabbarna. Vi har ätit middag och lekt och nu sover hjärtat sött inne på sitt rum i sin nya pyjamas hon fick av morfar igår, hon fick även en jätte fin tomte som står där inne som hon är väldigt intresserad av :) Idag fick hon även en bok av honom, en glittrig prinsessbok... tror han glömt att det snart är julafton :D

Nu ska jag pyssla lite här hemma så jag återkommer lite senare :) Hoppas ni myser med era kära ikväll och glöm inte att uppskatta det ni har :)

Lära gå vagnen

Men pappa, är det verkligen så här den ska användas? ;)

Egentid

Jag hann inte riktigt med mig igår som vanligt... :) När M kom hem så åkte jag direkt iväg på Ica Maxi för veckans storhandling så nu finns det massor med gott hemma, love it! Helt hysteriskt med folk ute i Birsta så det tog sin lilla stund bara att handla. Hem med lite mat till M som inte ätit någon lunch och höll på att hungra ihjäl, grillad kyckling och smoothie, gott :) Har blivit helt galen i smoothies nu, perfekt mellanmål att göra hemma och Felicia gillar det jätte mycket oxå :)

Lite senare på eftermiddan dök mamma & pappa upp som skulle vara barnvakt till Felicia då jag och M skulle få lite tid tillsammans. Vi gick först ut och åt på Oscar, hur gott som hellst och sedan vidare på Bio. Vi såg filmen American Gangster, fick inge toppen betyg av mig den var lite för lång och lite för seg... skäms till och med att säga det men för första gången i mitt liv råkade jag blunda till någon gång under filmen. Efter god mat och ett glas rött vin och krypa ner i fåtöljen på bion så höll jag på att döö av trötthet :) Skämmes! ;)

Ett sent godmorgon så här på fredag

Morgonen idag blev en aningen stressig därav ett sent inlägg idag. Började dagen med att hämta upp all tvätt från tvättstugan och ta rätt på en del av det. Var riktigt duktig igår kväll och fick bort en strykhög, kändes otroligt skönt efteråt. När tvätten var uppe var det dags att göra dag, sessan skulle få gröt och sen skulle vi båda göra oss klara för idag var planen en tur på kyrkis på förmiddan. Var helt lagomt med folk där idag och inte en enda som jag kände men vad gjorde väl de... jätte roligt att träffa lite nya människor och när man är runt barnen så har man alltid något att prata om :) Felicia tyckte det var lika roligt som vanligt och det bästa var som vanligt sångstunden, hon dansar med hela kroppen till låtarna nu...  och precis som vi sjöng mitt hjärta så är du MIN SKATT den allra bästa!

Nu sover hjärtat på balkongen så jag ska passa på att börja plocka lite här hemma, M är påväg hem nu så då ska jag passa på att städa lägenheten och åka och storhandla, precis som en vanlig fredag!

Funderar

Hjärtat igår på Kulturmagasinet. Funderar på vad dom håller på med där borta egentligen...

Felicia och Meja

Felicia och Meja tyckte det himla bra böcker på det där stället...

Hemma!

Nu har vi precis klivit in genom dörren efter en tur på stan blandat med lite playdate för godisråttorna :) Vi mötte upp Sara & Meja och Erika & Alfred för lite lunch, vegatarisk buffé blev det... kändes nyttigt och bra! Måste absolut skärpa till mig nu med vad jag äter särskilt nu när jag inte ammar längre. Blev iaf en jätte trevlig och mysig dag, jag ser redan fram emot nästa gång vi träffas :)

Här väntar tvättstugan och middag och sen drar kvällsrutinerna igång med bad och nattning. Skinkpaj med svamp står på menyn ikväll...

Hoppas ni har en FAB kväll med era kära!

Snart helg igen!

Kan någon berätta för mig hur tiden kan gå så fort, den måste gå snabbare nu än vad den har gjort förut... eller hur?! Jag har så mycket planer i början av veckan på saker och ting jag ska hinna med, men hinner jag med hälften så får jag vara riktigt nöjd... men men, det betyder ju att jag har något att göra för det mesta och det är väl egentligen helt underbart. Och för det mesta är det ju sessan som tar upp min tid och de får hon såå gärna göra :)

Eftersom jag sällan hinner med allt jag tänkt så hann jag inte städa ur hjärtats rum så hon kunde flytta dit häromdagen MEN det har jag gjort nu så idag så blir planerna att flytta in sängen dit och göra ordning till henne :)
Sen i eftermiddag ska vi ner på stan och möta upp Sara & Meja och kanske även Erika & Alfred... trevligt :)

Stå

Så här står mitt hjärta nu för det mesta så fort hon får chansen, hon blir bara duktigare och duktigare för varje dag, sötnosen!

Ändrade planer...

Jaa, de är väl sånt man får räkna med antar jag men det kändes lite tråkigt för jag var såå inställd på steppen idag. Men allt började med ett rejält bajskalas precis när jag skulle börja med maten så det var bara att stoppa hjärtat i badet för det var över hela henne kan man säga :) Detta var för övrigt femte gången idag vilket inte är vanligt... tänder på g kanske?! Efter detta blev hon väldigt gnällig och bara jag lämnade rummet hon var i så kom det riktiga krokidiltårar så det var lite svårt att göra sig ordning och framför allt få till någon mat för hon ville bara vara i min famn hela tiden.

Till slut efter lite lirkande kunde jag börja med maten äntligen, men när jag skulle äta så blev ju hjärtat såklart också jätte hungrig. Tanken var att M skulle ge henne mat när han kom hem så jag kunde skynda mig iväg men det ville inte sessan så det vara bara att börja med mat till henne också... Så kvart över fem kunde jag sätta mig ner och äta och då gick inte tidsekvationen ihop riktigt för att hinna till steppen...

Så nu sitter jag och väntar på att M ska komma hem från Ego för han lovade att köpa med en påse godis till mig som jag ska njuta av tillsammans med Greys, lovely!

Badflikkan

Badflickan igår kväll med lite matrester kvar runt munnen ;)

Status

Nu är vi precis hemkommen från Öpnna förskolan, var väldigt trevligt där... många barn i Felicias ålder så hon verkligen njöt och kröp runt bland alla barnen. Lokalerna var absolut inte så fina som dom på kyrkis men det är ju inte bara utsidan som räknas :) Vi avslutade besöket där med lite mellis så i bilen på vägen hem slocknade hjärtat helt slut efter all lek.

Själv ska jag snart göra ordning lite äka svensk husmanskost till mig, korv och makaroner...För när M kommer hem så ska jag åka ner på Ego och gå på Step med Lindsy... var toklängesen, får se hur det kommer att gå men jag längtar verkligen!

Morgon och lek pågår!

Vilket underbart härligt väder vi fick vakna upp till idag, iaf ni som är i närheten av där vi är :) Här har vi klivit upp och gjort oss ordning för dagen och hjärtat har precis ätit upp en tallrik gröt så nu är hon så redo som man kan bli. Här pågår det lek och klättring för fullt, sessan är verkligen på upptäcksfärd hela tiden nu så roligt att se.

Idag är planerna att vara hemma för bus och lek på förmiddagen och sen på eftermiddagen ska vi på Öppna förskolan med föräldragruppen, har aldrig varit på den på skönsmon så det blir spännande att se vad det är. Själv ska jag passa på att pyssla på lite här hemma när Felicia sover sin förmiddags nap.

Nu är det någon som drar mig i benen så bäst att fortsätta leka här!

Kryp

Är så roligt när du oxå kryper mamma!

Sötnosen

Älskade sötnos!

Klättra

Här kanske jag kan komma upp?

En dag på vift!

Idag har jag och hjärtat tillsammans med Felicias mormor varit i Hudiksvall hela dagen. Vi var nere för att hjälpa min kusin med familj litegrann och det blev en väldigt bra och positiv dag, härligt :) Vi hann även med att springa in på en inredningsbutik där som jag bara ÄLSKAR den heter Ombonat, har ni någongång vägarna förbi så måste ni bara gå in där... me like! Några ljus, julpynt, the och ett myssigt kort fick följa med mig hem... snaart får jag julpynta, himmel vad jag längtar till att göra det lite rött och juligt här hemma :)

Nu har vi precis ätit här, M var snäll och kom hem med lite mat från Max då jag och hjärtat kom hem rätt sent och hon skulle äta middag, badas och sen välling och nattning... Hann inte riktigt med att göra mat till oss också där emellan.

Nu ska jag snart åka och hämta upp Flisan och sen Fialisa och vidare hem till Fia för att se Desperate... såå härligt och roligt med lite girltalk... syns snart flickor!

Nyvaken sessa

Mitt hjärta är alldeles nyvaken och på ett strålande humör... sken med hela ansiktet när jag kom in och hämtade henne :) Det är lycka för mig!

Här ska vi försöka ta tag i dagen på en gång, uppdraget idag är att skriva klart tackkorten från dopet och städa ur hjärtats rum för ikväll ska hon få sova i eget rum för första gången, stort :)

Vädret är än så länge lite sisådär men ser ut som de skulle kunna bli riktigt fint och då kanske det blir en härligt promenad ute idag :)

Morgon

Goodmorning!

Här är vi nu uppe efter en lite orolig natt från Felicia... själv tyckte jag inte det var så farligt egentligen men Mårten blev helt knäckt för det var han som skulle ta natten *fniss*, fick rycka in lite ibland :) Hjärtat har precis somnat om igen efter lite gröt, lek och gåträning med sin rosa lära gå vagn ;)

Ska göra ordning lite god frukost nu till oss och tända lite ljus här... myys. Har inga direkta planer för dagen så vi får väl se vad dagen har att ge... Njut lördagen allihopa!

Lek

Lek


Sötnosen!

Vilken lyxig fredag!

Jaa den här fredagen blev inte alls som jag hade tänkt mig, hade ställt in mig på en förmiddag på kyrkis med hjärtat men morgonen började med att jag vi åkte med M:s arbetsbil på service så han hade ingen bil idag och stannade hemma med oss istället :) Åkte hem och lyxade med lite godare frukost tillsammans alla tre och lite lek med sessan och sedan blev det dags för hennes förmiddags nap. Den blev tyvärr lite kortare än vanligt vilket ledde till att fram emot lunch tid hade redan hunnit bli gnällig så hennes lunch bestod av ca 4 tuggor.... inte bra. Blir så frustrerad och orolig när hon äter så lite,  men hon äter alltid sämre till lunch så jag kanske måste slappna av lite. Hon tog dock bort klumpen i min mage då hon till middag åt 1,5 portion mat plus frukt till efterrätt, duktig flicka :)

Efter lunch åkte vi ut och uträttade lite ärenden och åkte på Barnens Hus för att titta ut en ny bilbarnstol till Felicia, tror vi har bestämt oss nu för vilken det ska bli. Jag passade samtidigt på att titta på lite julklappar till henne, hon förstår såklart inte så mycket, men jag är ju barnsligt förtjust i jul och presenter i överlag :) Så jag tänker helt enkelt strunta i att hon inte förstår :)

Sedan släppte M av mig och Felicia ute i Birsta där vi mötte upp mormor & morfar och han åkte vidare för att träna. Han hämtade sedan upp oss igen efter ett par timmar och hem för lite pizza till middag och nu har vi tagit det lungt framför Idol tillsammans med en stoor godisskål ;) Vilken tycker ni ska åka ut ikväll?

Nyss hemkommen

Vi ramlade nyss in här hemma nästan, har bara snabbat mig att röjja undan lite leksaker och plocka ur disken ur maskinen och ner med det smutsiga. Hjärtat sover nämligen på balkongen och då gäller det att passa på och vara effektiv :)

Vi tog en prommis ner på stan efter lunchen, och precis när vi rundade hörnet så kom Marina och skulle på babysång med Noah så då gjorde vi sällskap neröver. Köpte en rosa ;) penna lite snabbt sen tog vi en promenad till Felicias farmor där vi mötte upp hennes kusiner och faster för en fika. Det är så roligt att se hur hon njuter och tycker det är så kul när det är andra barn runtomkring. Känns som att hon kommer att älska dagis när den dagen kommer :)

Nu är jag väldigt hungrig så jag tror jag måste stoppa något i magen för det är ett tag kvar till middagen. Ikväll blir det ett nytt recept jag hittat med kyckling och sås med champinjoner och harricot verts, låter gott... hoppas de är de!

Godmorgon torsdag!

Så var det torsdag igen då, den här veckan känns det som vi inte gjort så mycket speciellt egentligen, vi har varit hemma rätt så mycket men ändå går veckan så otroligt fort. Det är nog för att jag har en aktiv liten sessa som håller mig sysselsatt mest hela dagarna, men jag ÄLSKAR det så jag bara myser :)

Just nu så sover hjärtat i vagnen ute på balkongen och jag har tagit mig en dusch och tänkte att jag skulle passa på att fixa lite små missions som jag gett mig själv idag :) Sen Felicia kom så har jag blivit lite smått förvirrad... eller smått var nog en underdrift skulle M tycka :) Så den här veckan har jag skrivit en lista på allt som jag tänkt fixa för annars när veckan är slut har jag glömt hälften och det har faktiskt fungerat jätte bra, känner att jag är påväg att ta kontroll över mitt liv igen :)

Dagens planer är att vara hemma till strax efter lunch då jag tänkte ta en prommis med hjärtat för att köpa en lite finare penna och skriva tackkort sen dopet. Jaa jag vet att det var evigheter sen dopet, skämmes! Men bättre sent än aldrig sägs det ju ;)

Hoppas ni får en alldeles förträfflig dag!

Hjärtat busar

Hjärtat busar med M i sängen :)

Såå trött...

Åh hur ska jag orka se ett till avsnitt av Greys, kan någon svara på det?! Jag är så trött så ögonen går i kors på mig... men jag lovar att jag ska göra ett tappert försökt. Så jag passar på att säga GODNATT nu här för risken är ganska stor att jag kommer somna i soffan ;)

Dröm sött!

Badning och Nattning

Här pågår badning och nattning lite senare än vanligt för hjärtat sov en liten nap ganska sent. M håller på att bada med Felicia nu men hon är tydligen väldigt mammig för hon ropar ma-ma därinifrån. Men nu sitter hon här i soffan med han och jollrar såå glatt, lilla sötnosen :)

Annars så har vi mest varit hemma i dag, hann iväg och storhandla en sväng efter lunchen och när vi sen kom hem så kom Marina & Noah och våldsgästa oss med lite fika. Sånt gillar vi ;) Såå roligt med lite sällskap och särskilt när det är så trevligt :) Tack för en mysig pratstund igen M :)

När dom hade gått så slocknade hjärtat direkt av utmattning och jag passade på att börja med middan, idag blev det Tacolasagne, inget som jag gjort förut och ett alldeles eget påhittat recept men det blev väldigt gott så det kommer de nog bli fler gånger :)

Nu ska hjärtat sova här så jag måste passa på att kvällsmysa och pussa på henne lite extra :)

Vi lever!

Jaa vi har inte gått under jorden eller nått sånt, jag har bara varit VÄLDIGT slarvig med bloggandet nu ett tag... men jag LOVAR att jag ska skärpa mig. Har jag sagt det förut?! ;) Det är såå mycket annat som tar sådan tid bara och jag har fastnat framför datorn alldeles för mycket på sistonde så jag får ju inget annat gjort... och jag känner vilken skillnad det blir, jag har hunnit med så mycket annat dom här dagarna. Men jag får börja vara sjukt effektiv när jag sitter här så hinner jag med en massa annat också :)

Igår åkte jag och hjärtat ut på Alnö och hälsade på Vicky & Irma, dom små godisråttorna fick tyvärr inte träffa varandra för dom sov om varann... tokkit. Fick iaf tok god korvstroganoff och fika och det var jätte mysigt att träffa dom igen :) Blev en kortare stund än vanligt där för på eftermiddan skulle vi vara på Bvc för pingeltest.

Testet var inga som helst problem, Felicia snurrade på huvudet innan hon knappt hann börja plinga... nyfiken i en strut :) Vägning och mätning var det också, 7860 g och 69,5 cm lång. Hjärtat hade inte gått upp så mycket men det hänger nog samman med att hon varit krasslig så mycket och så länge, var absolut ingen fara så det var ju skönt. Är trots allt sista två veckorna kanske som hon börjat blivit duktig att äta så om hon får hålla sig frisk nu kanske hon gått upp lite mer till nästa gång.

Nu sover hjärtat och jag ska passa på att duscha och göra ordning mig själv. Har inga direkta planer idag förutom att vi måste åka och handla en sväng... helt slut på mat, måste bara göra en liten matsedel först så jag vet vad jag ska handla :)

Lägger inte lite bilder från helgen som jag lovade för någon dag sen :)

På väg!

Ska vi åka snart mamma?

Tok morfar

Morfar tokar sig samtidigt som han försöker komma på åt vilket håll blöjan ska vara ;)

Korgen

Hur hamnade jag här som?

Tillbaka i vardagen!

Nu är vi hemma igen, och det är som jag alltid sagt... Borta bra men hemma bäst! Men det har varit super skönt att vara iväg några dagar och bara ta det jätte lugnt och äta god mat och massor med andra onyttigheter så nu är det promenader som står på schemat. Har blivit riktigt bortskämd av mamma och pappa med hur mycket hjälp som helst av det mesta, ni är så värdefulla för mig :)

Nu sover hjärtat sin förmiddags "nap", hon måste varit otroligt trött för jag stog och dansade och sjöng med henne i vardagsrummet och när jag tittar ner så sover hon mot min axel... Älskade lilla prinsessa :) Idag har vi föräldraträff på eftermiddan så fram tills dess blir det bara en lugn dag här hemma, jag ska plocka lite och packa upp all vår packning från helgen.

Återkommer om en stund med lite kort från helgen... Hoppas ni har en alldeles underbar måndag!

Softar...

Idag började som en väldigt stressig dag, hade tagit fel på tiden på Bvc och skulle inte vara där förrän på tisdag, jobbigt och klantigt!! Sen iväg hämta våra vinterdäck och sen iväg på däckverkstaden för att byta dom, hem igen för att ge hjärtat lunch och packa till oss och jag håller med pappa, vi ser ut som ett resande teatersällskap :) Men vi är ju trots allt tjejer ;) När jag väl var klar hemma gav vi oss iväg mot stugan med en avstickare på Willys för lite blöjor och andra småsaker till sessan.

Tillslut var vi framme i stugan och nu har vi bara myst och tagit det lugnt hela dagen. Hjärtat har varit på ett STRÅLANDE humör idag, bara skrattat, krypt och lekt heela dagen. Helt underbart att se, du är mitt allt min lilla skatt. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova så jag är pigg imorgon för jag är så himla trött nu. Godnatt på er alla!


Några ord till pappa...

Med tanke på din stora dag imorgon pappa så ska jag skriva några ord till dig och ingen annan för du betyder så mycket för mig, mer än du någonsin kan ana....

När jag var riktigt liten och någon varit stygg,
så var din stora famn en plats där jag blev trygg.

En far är en som vet att skydda sina nära.
Han vakar över mig långt borta och nära.

När lasset blir för tungt, och hotar mig att stjälpa,
så finns du där till hands att stötta mig och hjälpa.

Som förebild du går i livets långa trappa.
Och ingen är som du. Du är MIN kära pappa.

Älskar dig!

Din Dotter

Godmorgon!

Igår blev det inte så mycket bloggande, hade en sån där dag när jag inte hade lust till någonting så jag kände mig så tråkig så jag trodde ändå ingen ville läsa om mig... :) Var otroligt rastlös av att bara vara hemma, samtidigt som jag inte orkade göra något... normal? Nee inte direkt :)

Men idag är en MYCKET bättre dag och idag har jag tokmycket ärenden att fixa och andra "to do's" och de gillar jag mycket mer :) Nu på förmiddan ska jag vara på BVC med hjärtat för vi ska göra "pingeltestet" och sen blir de säkert vägning och mätning, känns bra nu eftersom hon slutat amma så vill jag kolla så hon går upp som hon ska :)

Sen måste jag åka och hämta våra vinterdäck och åka och byta däck på bilen. Måste packa till mig och hjärtat för vi ska åka bort över helgen och sist men inte minst måste jag åka och handla lite grejjer som behöver tas med. Kommer jag hinna det här?! De hoppas jag verkligen ;)

Vi åker till stugan idag och M kommer efter imorgon för imorgon är det stor kalas för min älskade pappa som fyller 50 år! Hipp hipp hurraaaa! Och sen har M utbildning och fest på lördag så då passar jag och sessan på att stanna kvar i stugan och mysa lite extra :)

Felicia & morfar!

Här är Felicia en dag gammal i famnen på pappa/morfar. Grattis på din födelsedag i förskott, vi ÄLSKAR dig :)

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en tv kväll med tjejerna hemma hos Eva, jätte kul att träffa alla och vi fick verkligen super gott fika. Fruktsallad, glass, hallon och brownies... riktigt vardagslyx som vi är värda lite då och då :)

Glömde imorse att berätta om min duktiga sessa som inte vaknade någongång under natten och var riktigt lessen för att hon var hungrig... vaknade några gånger och ville ha nappen men somnade om på en gång. Sen fick hon lite välling strax före sex, det tyckte jag var en riktigt bra natt och det går verkligen åt rätt håll... Får se om det håller i sig :)

Nu ska jag göra resten av min FAMILJ sällskap som redan ligger och sover, själv har jag myst i soffan till Brothers & Sisters... har verkligen fastnat i den serien :)

God Natt på er alla och Dröm sött ;)

Vår dag

Idag var meningen att jag och hjärtat skulle tillsammans med Marina & Noah gå på kyrkis men det tokregnade verkligen när vi skulle gå så vi ställde in och träffades här hemma istället så de små fick leka litegranna. Det blev jätte trevligt och härligt girlie pratstund för mig och Marina, tror vi behövde det båda två :) Vi syndade även med lite äppelkaka *tss*

När det till slut slutade regna så bäddade vi ner barnen som var väldigt trötta och tog en prommis ner på stan och lunchade gott på Charm. Hjärtat har varit såå duktig att äta dom sista dagarna och det gör mig verkligen JÄTTE glad :) Äter rätt små mängder av min hemmagjorda mat men den är nog "matigare" än köpt mat. För ikväll hade jag glömt att ta fram en burk ur frysen så då fick det bli köpt burkmat och gissa vad?! Hon åt i princip upp en stor burk, har väl aldrig hänt... och sen en halv stor burk fruktpuré, helt lovely!

Nu har jag precis badat och nattat sessan då M har intervjuer hela kvällen idag också. Han skulle dock vara jätte snäll och komma hem lite tidigare idag så jag ska få åka till Evan och kolla på Desperata Fruar... behöver en tjejkväll själv efter mycket tid hemma så det ska bli helt underbart :)

Gårdagen!

Fick inte riktigt så mycket gjort som jag hade tänkt mig igår, det här tråkiga höstvädret drar ner mitt humör så jag tappar lusten och orken... Men idag har jag sagt till mig själv att skit i vädret och ryck upp dig :) Var dock lite rastlös igår eftermiddag då jag inte ens klivit utanför dörren på hela dagen och M skulle vara borta hela kvällen för intervjuer till Drakborgen. Så jag packade ihop en liten väska med mat till hjärtat och sen åkte vi upp till hennes mormor & morfar i Härnösand, roligt med lite sällskap... :)

En ny vecka

Så var det en ny vecka igen och massor med möjligheter att göra något nytt :) Själv ska jag försöka "ta tag" i massa saker den här veckan... saker som jag tänkt länge att jag ska göra men som inte blivit av, känns som det är dags nu :)

Först ska jag uppdatera kring Felicias sömn på nätterna... Det blev som jag trodde att det var för bra för att vara sant, tur att jag var lite inställd på det. Igår natt var hon vaken och lessen i en timme, dock senare än vanligt... hon vaknade inte förrän halv fyra. Inatt har var hon "bara" lessen i 25 min och då vaknade hon inte förrän tio över fem så det blir senare och det går framåt iaf :)

Igår var en härlig dag med helt underbart friskt höstväder. Var med Marina och kollade på deras nya lgh för att ge lite tips på vad dom kan göra där hemma, dom hade redan väldigt mycket idéer och lägenheten kommer bli såå fin när den är klar, den har verkligen potential. Efter detta var vi förbi och hälsade på Felicias farmor en sväng innan de var dags att gå hem och packa väskan för denna veckas babysim. Hjärtat var inte lika positiv den här gången, men de var mitt eget fel som trodde hon kunde äta mellis efter simningen, men det gör jag inte några fler gånger.... Mätt och belåten ska hon vara då hon hoppar ner i bassängen.

Kvällen slutade med att jag och M slappade i soffan och kollade på filmen Mr Brooks, en ganska bra film faktiskt.

Nu har hjärtat precis vaknat här så nu blir det ny blöja, rena kläder och lite gröt... "Ses" senare idag!

Nästan där

Hjärtat skulle försöka ställa sig upp....

Klarade de!

Och klarade det ;)

Duktig mama!

Idag är jag riktigt stolt över mig själv. Har lagat hemmagjord barnmat mest hela dagen, fick ihop hela 40 måltider!! Känns helt lovely :) Felicia fick smaka både till lunch och middag idag, köttfärs med potatis och morot blev det första hon fick äta... hon var tyävrr inte överförtjust men åt iaf mer till middag än lunch så hon kanske behöver lite tid på sig att vänja sig vid konsistensen och kryddningen... jag hoppas de iaf :) Annars så blev det även fiskgratäng m. potatis, kycklinggryta m ris och köttfärssås m spagetti. När jag insåg att jag inte hade burkar så det räckte till allt så tog jag en prommis till Ica Nacksta, kändes super bra när jag väl kom fram :) M kom dit med bilen så jag skulle slippa gå hem men vi förstörde min prommis med att äta på Big Boy efter... jaja man lever bara en gång :)

Nu är M och hyr en film så jag ska plocka undan lite här sen ska vi bara mysa i soffan hela kvällen, såå skönt!


För bra för att vara sant...

Jaa jag tror att natten som var blev det... Felicia vaknade samma tid som vanligt, det vill säga mellan två och tre men den här gången somnade hon om efter att ha varit lessen i knappt 5 min, hör och häpna.. vad hände?! Jag som var inställd på ytterligare en jätte jobbig natt, men jag tror tyvärr inte att det kan gå så bra så vi får se vad som händer inatt. Hon vaknade sen till vid halv fem för att hon tappat nappen men somnade om så fort hon fick den. Så nu har hon två nätter i rad ätit välling kl sju på kvällen och sen välling igen vid halv sju morgonen efter.... åhh vad jag hoppas att detta blir bra :)

Tjejkväll med Idol

Sitter med en stoor godisskål och väntar på att Idol ska börja, kärlekstema ikväll.... de gillar jag :) Är tyvärr inte så jätte förtjust i att se och höra Carola prata så jag tycker det är lite jobbigt att hon ska sitta i juryn. Felicia och jag har tjejkväll här hemma då M är och dricker Öl med några kompisar som är hemma i stan. Får dock inte så mycket sällskap av henne då hon redan sover :D men jag ska ta det lugnt och mysa i soffan och försöka lägga mig tidigt... bävar lite för natten.

Felicia har kommit in i någon jätte mamma period som började igår, vill bara vara med mig hela tiden och inte ens pappa duger.... lite jobbigt då man knappt kan gå på toaletten :)

Hoppas ni myser ordentligt så här på fredag kväll så hörs vi mer imorgon :)

Lovely it's friday!

Vad händer med tiden?! Veckorna bara springer iväg tycker jag men det är väl för att det händer något hela tiden och det är ju positivt :) Min förkylning känns mycket bättre idag så nu har jag fått lite energi igen och den ska jag använda till att fixa lite här hemma idag. Måste även fundera ut någon lite godare middag då det är fredag och då vill jag ha det där lilla extra ;)

Inatt var första natten i min kamp att få Felicia att sluta äta på natten, var inte roligt de inte... Hon vaknade och skrek sen konstant i 42 minuter, ibland satt hon upp i sängen och sträckte armarna mot mig och sa ma-ma ma-ma. Då gjorde det så ont i mitt mamma-hjärta så det kom även några tårar på mammans kind, kände mig som världens hemskaste mamma. Men det är ju trots allt för något bra, hon kommer sova bättre och vi kommer sova bättre. Jag hoppas verkligen bara att det går åt rätt håll så hon skriker kortare stund natten som kommer.

Nu ska jag fånga dagen och göra mig ordning och vänta på att mitt hjärta ska vakna upp efter sin nap som varit ovanligt länge idag, hon har snart sovit i två timmar... är väl helt slut efter natten stackars liten.

Favoritsysselsättning

Hjärtats nya favoritsysselsättning är för närvarande att riva ut alla mina tidningar som jag har under vardagsrumsbordet och sitta och bläddra i dom. Är det någon bebis på framsidan så blir hon extra glad, sötnosen min :)

Felicia

Nu har vi precis kommit hem från Fias kalas, massa folk och jätte gott fika. Hjärtat var lite grinig tills hon fick lite välling, sedan blev hon betydligt gladare. Hon har tyvärr varit lite gnällig hela dagen och så brukar hon aldrig vara, jag undrar om det är tänder på gång?!

Nu tror jag vi ska lägga oss i sängen snart och titta på CSI för vi är väldigt trötta här och jag är väldigt täppt i näsan, hoppas verkligen jag mår bättre imorgon.

Flickor, ha så jätte kul på er semester nu... jag ska tänka på er!

Fika date

Idag var min plan VILA eftersom jag blivit så förkyld, men den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig... men vad gör det :) Först tog jag och Marina en prommis med våra små, passade då på att handla lite lunch med mig hem och då hade jag sån tur så hjärtat sov hela tiden på balkongen så jag fick sitta i lugn och ro och äta lunch och mysa med en tidning :)

Efter ett tag ringde Tess och sa att dom var påväg hit från Ö-vik och frågade om jag inte ville möta upp dom för en fika. Planen var att lägga mig och sova med Felicia men sova kan jag göra en annan dag :) Så självklart ville jag det, måste passa på när dom väl är hemma och det var såå roligt och mysigt att träffa dom. Hjärtat myste också på med dom och Erik kommer bli en bra pappa en dag, kan uppfinna hakklappar och allt redan ;)

Nu känner jag att det luktar död bäver här så nu måste jag byta bajsblöja sen ska hjärtat få lite middag och vi ska göra oss ordning för Fias 30-års kalas :)

Tess och Felicia

Tess och hjärtat

Erik och Felicia

Jag vill passa på att säga ett stort TACK till min moster Eva med familj för den här jätte fina klänningen som Felicia fick av er, och TACK för allt annat som ni gett till henne. Vi uppskattar det JÄTTE mycket, ni är alldeles för snälla :)




Godmorgon!

Nu har vi vaknat och här och jag är jätte seg, har blivit jätte snuvig... vill verkligen inte bli sjuk igen :( Felicia och jag åkte upp till Härnösand på tisdag kväll då jag skulle till tandläkaren igår morse. Gick jätte bra den här gången också så nu tycker jag inte att tandläkare är lika farliga längre :)

Så idag blir nog en väldigt lugn dag här hemma, ska ut en sväng nu om en liten stund med Marina men det blir inget tempo. Mest för att komma ut och få lite frisk luft och låta Felicia få sova i vagnen ute i friska luften, alltid det bästa!

Hoppas ni mår betydligt bättre än mig idag och ha en underbar dag!

RSS 2.0